r
Nosalty Logó

Tejszínes csirkemell sárgarépával, kakukkfűvel ízesítve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Tejszínes csirkemell sárgarépával, kakukkfűvel ízesítve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    19039 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4030 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38077 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 795 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1655 micro
  • β-karotin
    3993 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét hosszában vastagabb szeletekre, majd ezeket szép, egyenletes rombusz alakokra vágjuk. A sárgarépát hámozás után előbb ujjnyi darabokra, majd ezeket is vastagabb szeletekre aprítjuk Így a hús meg a répa eléggé hasonlóan néz ki.
  2. A húst kevés olíván erős tűzön körbepirítjuk, kiszedjük egy tányérra, azonnal lefóliázzuk.
  3. A serpenyőbe újabb kanálnyi olívát öntünk, ebben közepes tűznél előbb kicsit megkapatjuk a répaszeleteket, majd mérsékeljük a tüzet, ráöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tetejére rakosgatjuk a friss, illatos kakukkfűszálakat. Lefedjük, pár percet hagyjuk csendesen rotyogni.
  4. Néhány perc (kb. 5) után hozzákeverjük a lepirított csirkemellkockákat. Időnként megkeverjük. Miután úgy látjuk, hogy eléggé besűrűsödött a szaft, de még nem puha a répa, hozzáöntünk apránként egy kicsi tejet folyamatosan kevergetve.
  5. Bár szerintem a rizs jobb lett volna hozzá, de a tészta gyorsabban elkészült, így ezzel tálaltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2215
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csirkemell sárgarépával, kakukkfűvel ízesítve
Pogácsa 392 recept

Az ebédfőzést nehezítette pár dolog: kevés időm volt, sok dolgom, viszont gyakorlatilag üres volt a hűtő, zöldségből csak 3 répa árválkodott benne. Innen szép nyerni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...