r
Nosalty Logó

Tejszelet - egészséges kiadásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fitt Gourmet
Tejszelet - egészséges kiadásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Tejes réteg

Csokimáz

Összesen 328 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Tejes réteg

Csokimáz

Összesen 2621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tésza

Tejes réteg

Csokimáz

Összesen 189 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 328 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3953.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    1000 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 2621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Tésza

Tejes réteg

Csokimáz

Elkészítés

Tésza

  1. Elsőként készítsük el a piskótát - a sorrend nagyon fontos, mert a tejes réteg meglepően hamar megköt. Melegítsük elő 160°C-ra a sütőt.
  2. Verjük fel a tojásfehérjéket a csipet sóval keményre, s ha ez megvan, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a nyírfacukrot, a tojássárgáját, a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát és végül a kakaóport (vigyázz, szállni fog mindenfelé:) ).
  3. Én most tortának készítettem, úgyhogy egy 26-os tortaforma alját béleltem ki sütőpapírral, de ha tejszeletesebbre szeretnénk, akkor egy tepsi alkalmasabb.
  4. Süssük 160°C-on alulsütős funkcióval kb. 15 percig, utána légkeverésesen tűpróbáig (kb még 10-15 perc). Ha minden jól ment, akkor egy viszonylag lapos kis tésztát kaptunk. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk félbe.

Tejes réteg

  1. Ha kihűlt a tésztánk, folytassuk a tejes réteggel: a 6 tojásfehérjét gőz fölött verjük kemény habbá, s édesítsük ízlés szerint.
  2. A tasakon leírtak szerint készítsük elő a zselatint, azzal a különbséggel, hogy víz helyett tejet használjunk. Végül folyamatos keverés mellett csorgassuk a zselatint a fehérjéhez.
  3. Na, most kell kapkodni: illesszük a tészta köré a tortaformát, s az egyik félre kenjük rá a habot, majd tegyük rá a másik felet, mielőtt megdermed. Ezután hűtőzzük egy keveset (hagyjuk rajta a tortaformát, hogy ne folyjon szét), amíg elkészül a csokimáz.

Csokimáz

  1. Egy bögrében oldjuk fel a nyírfacukrot annyi vízben, ami épp ellepi (kb 6-8 ek), s mikrózzuk-keverjük addig, amíg már nem szemcsés.
  2. Ezután olvasszuk fel benne a kókuszolajat, s rakjuk bele a kakaóport.
  3. A habverő egyik keverőjével kezdjük el mixelni. Keverjük addig, amíg meg nem történik a varázslat: a folyékony állagú dologból krémes, fényes felületű máz lesz.
  4. Kenjük szét a torta tetején a mázat, s díszítsük kedvünkre. :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14655
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszelet - egészséges kiadásban
Fitt Gourmet 3 recept

Nyári munkaként a hatodikosok országos kompetenciamérését javítottuk. Ebben volt egy szövegértés feladatként a tejszelet receptje. Gondoltam, nemáár, hogy én napi 8 órát olvasok egy sütiről és nem készítem el. :D Kicsit átalakítottam, hogy egészséges is legyen. A nyáron tejszelet alakú tejszeleteket készítettem belőle, de most átdizájnoltam tortává apukám 50. szülinapja alkalmából.

Hozzávalók

Tésza

Tejes réteg

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...