r
Nosalty Logó

Tejkaramellás puding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagygombócos
Tejkaramellás puding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A karamellöntethez

Összesen 714 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A karamellöntethez

Összesen 4276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pudinghoz

A karamellöntethez

Összesen 260 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 714 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    210.6 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 4276 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellöntethez

Elkészítés

A pudinghoz

  1. A datolyát kimagozzuk és apróra vágjuk.
  2. A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Habverővel hozzákeverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral átszitált lisztet.
  3. Egy kis lábasban felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a datolyát és fedő nélkül, kis lángon 2 percig főzzük.
  4. A datolyás keveréket (a vizet nem kell leönteni róla!) laza mozdulatokkal a tésztához keverjük, majd egy vékonyankivajazott magasfalú tepsibe öntjük. (Én egy kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőformát használtam.)
  5. Előmelegített sütőben légkeverésesen, 200 fokon40 percig sütjük, addig amíg a közepe is megszilárdul. (Én a sütés felénél leborítottam fóliával, hogy a teteje meg ne égjen. Így is gyönyörű barna lett.)
  6. Az öntet felével meglocsoljuk a megsült sütit (pudingot:) és még 5 percre visszatesszük sülni, hogy magába szívja és egy kicsit rásüljön.
  7. A karamell öntet másik felével tálaljuk.

A karamellöntethez

  1. A sütés alatt elkészítjük a karamell öntetet.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 58098
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Ajánló

Karamell öntet

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejkaramellás puding
Nagygombócos 14 recept

Ezt a receptet a Szakácsok könyvében találtam. Eredetileg az angliai Francis Coulsontól származik. Az angolsága magyarázza, hogy ezt a - kissé répatortára hasonlító - sütit pudingnak nevezte. Figyelem, édességimádóknak veszélyes, függőséget okozhat!

Hozzávalók

A pudinghoz

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...