Tejkaramellás puding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nagygombócos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pudinghoz
-
13g vaj90 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
33g datolya85 kcal
-
63g víz0 kcal
A karamellöntethez
-
13g barna cukor48 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
714
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pudinghoz
-
75g vaj538 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
200g datolya508 kcal
-
375g víz0 kcal
A karamellöntethez
-
75g barna cukor285 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
4276
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
A pudinghoz
-
4.6g vaj33 kcal
-
12.2g porcukor47 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12.2g datolya31 kcal
-
22.9g víz0 kcal
A karamellöntethez
-
4.6g barna cukor17 kcal
-
18.3g habtejszín53 kcal
-
3g vaj22 kcal
Összesen
260
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 35.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.2 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 126.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
714
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 210.6 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2003.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.2 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 757.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1924 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 1893 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 901 micro
Összesen
4276
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A pudinghoz
- A datolyát kimagozzuk és apróra vágjuk.
- A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Habverővel hozzákeverjük a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral átszitált lisztet.
- Egy kis lábasban felforraljuk a vizet, majd beleszórjuk a datolyát és fedő nélkül, kis lángon 2 percig főzzük.
- A datolyás keveréket (a vizet nem kell leönteni róla!) laza mozdulatokkal a tésztához keverjük, majd egy vékonyankivajazott magasfalú tepsibe öntjük. (Én egy kb. 20 cm átmérőjű kerek sütőformát használtam.)
- Előmelegített sütőben légkeverésesen, 200 fokon40 percig sütjük, addig amíg a közepe is megszilárdul. (Én a sütés felénél leborítottam fóliával, hogy a teteje meg ne égjen. Így is gyönyörű barna lett.)
- Az öntet felével meglocsoljuk a megsült sütit (pudingot:) és még 5 percre visszatesszük sülni, hogy magába szívja és egy kicsit rásüljön.
- A karamell öntet másik felével tálaljuk.
A karamellöntethez
- A sütés alatt elkészítjük a karamell öntetet.
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 58098
- Feltöltés dátuma: 2008. május 13.
Ajánló
Karamell öntet
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Nagygombócos
14 recept
Ezt a receptet a Szakácsok könyvében találtam. Eredetileg az angliai Francis Coulsontól származik. Az angolsága magyarázza, hogy ezt a - kissé répatortára hasonlító - sütit pudingnak nevezte. Figyelem, édességimádóknak veszélyes, függőséget okozhat!