r
Nosalty Logó

Tejfölös kiflik Ágitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Tejfölös kiflik Ágitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8913.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    6477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 3776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, egy csipet lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt, és kézzel összedolgozzuk a tésztát. (Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.)
  3. Letakarva, huzatmentes helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  5. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két egyenlő részre osztjuk, melyekből cipókat formázunk.
  6. A cipókat egyenként kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.
  7. A lapokat egyenként nyolc egyforma körcikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük olvasztott margarinnal, majd a széles végüknél fogva feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük.
  8. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és megkenjük őket tojással. Az "illesztéseknél" vigyázzunk, ha lehet, oda ne kerüljön tojás, mert akkor sütés közben nem tud szépen kelni a tészta.
  9. Előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 31067
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Beszélgetésekhez, vendégváráshoz, uzsonnára vagy kiránduláshoz. Sör vagy bor mellé; aprónépnek kakaóhoz.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alaprecept Gabi barátnőmtől származik.:) "Nagyon-nagyon régen", még mikor Pécsen éltünk, volt náluk egy jó kis beszélgetős-sütögetős baráti összejövetel. Gabi és én már kora délután elkezdtünk készülődni, ennek eredményeképp készült egy hatalmas adag pizzás kifli. Gabi csak pikk-pakk "összedobta" a tésztát, kicsit beszélgettünk, és már lehetett is tekergetni a kifliket, be a sütőbe, és már kész is! Én kuktáskodtam, csak lestem, milyen hamar kész van, és azonnal közöltem, hogy ez a recept kell nekem! A csapat (persze minket is beleértve) elég gyorsan elpusztította a kifliket. Azóta többször készítettem, hol pizzakrémmel megkenve, sajttal a tetején, hol sajttal töltve, esetleg sonkával bolondítva, vagy csak üresen. Jó szokásomhoz híven, ezen a recepten is alakítottam kicsit... (kicsit több liszt, kicsit több tejföl) csak hogy kiadósabb legyen. :D Én két adagban sütöttem, így kényelmesen elfértek egymás mellett a tepsiben. Gyors egymásutánban kétszer is sütöttem tejfölös kiflit ezen a héten. A második adagnál 50 dkg sima lisztet és 20 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet használtam. Finom lett ez a variáció is. Még talán jobb, mint a sima lisztes változat. De az is lehet, hogy azért ízlett jobban, mert párom is segített! :D A kelesztési idő a rozsliszt miatt kicsit megnyúlik, de érdemes kivárni. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...