r
Nosalty Logó

Tavaszi sült lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sajtospiritos
Tavaszi sült lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsóalap

Sült lecsó

Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsóalap

Sült lecsó

Összesen 2080 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsóalap

Sült lecsó

Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    69.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3804.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    466 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    138.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7609 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1267 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    4988 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    4904 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 2080 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Lecsóalap

Sült lecsó

Elkészítés

Lecsóalap

  1. Pirítsuk le a felkarikázott kolbászt közepes lángon. Szedjük ki őket, és süssük meg a kolbász kisült zsírjában a felkockázott hagymát.
  2. Pár perc elteltével tegyük bele a csíkokra vágott paprikát, és újabb 5 perc után a nyolcadolt paradicsomokat. Addig süssük, amíg a paradicsomok fel nem puhulnak.
  3. Fűszerezzük, és tegyük hozzá a vizet, hogy ne száradjon ki túlságosan. (Remélem a kolbászt közben elcsipegetted.)
  4. Tegyük félre a lecsót.

Sült lecsó

  1. Készítsünk elő két kisebb tűzálló tálat. Az aljára tegyünk a szeletelt bagettekből egy réteget.
  2. Fedjük be a lecsóval, majd a tálak egyik felén csináljunk kis mélyedést, és üssük bele a tojásokat. A másik felüket szórjuk meg egy kevés sajttal. Sütőben felső fokozaton 200 C-on süssük 7-10 percig.
  3. Amikor elkészültek, a tojásra tegyünk a kakukkfűből, és mentával, bazsalikommal díszítsük. A sült tojás és mentalevél nagyon finom együtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23319
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi sült lecsó
Sajtospiritos 57 recept

Megy a készülődés az esti születésnapra, de közben ne feledjük, hogy végre tavasz van! Mindig mindent szakaszokra bontunk. Évek, születésnapok, évszakok. Mintha jelentősége lenne annak, hogy túléltünk egy időszakot? Vagy csak várjuk a következőt?

Hozzávalók

Lecsóalap

Sült lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...