Tavaszi sült lecsó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsóalap
-
200g paradicsom36 kcal
-
25 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
Sült lecsó
-
65g bagett178 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g sajt264 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
1040
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsóalap
-
400g paradicsom72 kcal
-
49 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g víz0 kcal
Sült lecsó
-
130g bagett356 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
2080
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
Lecsóalap
-
28.4g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
14.2g kolbász64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.1g víz0 kcal
Sült lecsó
-
9.2g bagett25 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
10.6g sajt37 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
146
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56 g
Zsír
-
Összesen 69.4 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3804.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 633 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 2494 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 456.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 2452 micro
-
β-crypt 466 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
1040
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 138.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7609 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1267 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 4988 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 912.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1091 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 345 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 442 micro
-
β-karotin 4904 micro
-
β-crypt 933 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1136 micro
Összesen
2080
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 730 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
Lecsóalap
-
4 közepes db paradicsom
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
200 g kolbász
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
-
1 dl víz
Sült lecsó
-
10 szelet bagett
-
2 db tojás
-
15 dkg sajt
-
2 db borsmentalevél
-
2 levél bazsalikom
-
1 csipet kakukkfű
Elkészítés
Lecsóalap
- Pirítsuk le a felkarikázott kolbászt közepes lángon. Szedjük ki őket, és süssük meg a kolbász kisült zsírjában a felkockázott hagymát.
- Pár perc elteltével tegyük bele a csíkokra vágott paprikát, és újabb 5 perc után a nyolcadolt paradicsomokat. Addig süssük, amíg a paradicsomok fel nem puhulnak.
- Fűszerezzük, és tegyük hozzá a vizet, hogy ne száradjon ki túlságosan. (Remélem a kolbászt közben elcsipegetted.)
- Tegyük félre a lecsót.
Sült lecsó
- Készítsünk elő két kisebb tűzálló tálat. Az aljára tegyünk a szeletelt bagettekből egy réteget.
- Fedjük be a lecsóval, majd a tálak egyik felén csináljunk kis mélyedést, és üssük bele a tojásokat. A másik felüket szórjuk meg egy kevés sajttal. Sütőben felső fokozaton 200 C-on süssük 7-10 percig.
- Amikor elkészültek, a tojásra tegyünk a kakukkfűből, és mentával, bazsalikommal díszítsük. A sült tojás és mentalevél nagyon finom együtt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23326
- Feltöltés dátuma: 2015. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Megy a készülődés az esti születésnapra, de közben ne feledjük, hogy végre tavasz van! Mindig mindent szakaszokra bontunk. Évek, születésnapok, évszakok. Mintha jelentősége lenne annak, hogy túléltünk egy időszakot? Vagy csak várjuk a következőt?