r
Nosalty Logó

Tavaszi medvehagymás krumplifőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Tavaszi medvehagymás krumplifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 422 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    796 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk közepes nagyságú kockákra.
  2. A zsírt vagy az olajat melegítsük fel egy nagyobb lábosban. Ha felhevült, adjuk hozzá a sonkát, pirítsuk le.
  3. Mehet hozzá a vöröshagyma, amit üvegesre párolunk (nagyjából további 5-6 perc alatt).
  4. Szórjuk bele a füstölt pirospaprikát, kevergessük további 1-2 percig.
  5. Végül mehet hozzá a kockázott burgonya is. Forgassuk át, majd öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje a krumplikat. Dobjuk bele a babérleveleket, fűszerezzük egy csipet majorannával, sóval, borssal, majd közepes lángon, lefedve kezdjük el főzni egészen addig, amíg a burgonya meg nem puhul (nagyjából 30 percig).
  6. Amíg fő a krumpli, addig mossuk meg a medvehagyma-csokrokat, majd konyhai papírtörlővel itassuk le róluk a maradék nedvességet. Ha megszáradt, vágjuk vékony csíkokra vagy finomra a friss leveleket, tegyük félre.
  7. Jöhet a sűrítés! Tegyünk két evőkanál étkezési keményítőt egy kis keverőtálba, adjunk hozzá egy evőkanál vizet, 2 dl tejfölt, majd egy habverő segítségével keverjük ki. Ezután lassan öntsük a forrásban lévő főzelékhez, keverjük hozzá.
  8. A felaprított medvehagymát szórjuk a főzelékhez, keverjük össze. Egy keveset hagyjunk belőle a tálaláshoz is, dekorációként.
  9. Tálaljuk tejföllel, vagy extraként készíthetünk mellé medvehagymás panírban sült rántott csirkét is.
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9241
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi medvehagymás krumplifőzelék
Hering András 182 recept

Miért ne frissíthetnénk fel egy igazi klasszikust is medvehagymával? Ha már itt a szezon, érdemes a jól ismert és bevált receptjeinket is frissebbé és ízletesebbé tenni a zöld levelekkel: én most mindenki kedvencét, a krumplifőzeléket emeltem új szintre a medvehagyma erejével, amihez tökéletesen passzol a medvehagymás panírban megforgatott rántott csirke is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...