Tarja vörösboros pácban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
István mester
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g sertéstarja372 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
8g koriandermag22 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
71 kcal
Összesen
626
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g sertéstarja744 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
15g koriandermag45 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1251
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.9g sertéstarja82 kcal
-
32.9g vörösbor28 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.6g koriandermag5 kcal
-
19.8g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
Összesen
138
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 876.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 341.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
626
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 68.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1753.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 938 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 683.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1251
kcal
- 9% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
-
3 dl vörösbor
-
1 késhegynyi fekete bors
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
3 ek koriandermag
-
2 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál fokhagymapor
-
4 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- A 3 dl vörösborba 1 dl vizet öntünk, belerakjuk a köményt, a borsot, a fokhagymaport és a koriandermagot, majd felforraljuk.
- Mikor kihűlt, a hússzeletekre öntjük, és 1 napra a hűtőbe tesszük.
- Másnap a húst kevés olajon kisütjük, mindkét oldalát kb. 4-5 percig.
- Mikor a második oldalát kezdjük el sütni, akkor hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát is.
- Ezt követően felöntjük annyi páclével, hogy a húst ellepje, és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a szaft be nem sűrűsödik. Szükség szerint sózzuk.
- Jó étvágyat kívánok!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 10765
- Feltöltés dátuma: 2013. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
István mester
49 recept
A borpácot egy középkori receptben olvastam, amit szarvashúshoz használtak egykor. Mivel szarvas nem volt a hentesnél, kénytelen voltam beérni sertéstarjával is. Tényleg ízletes étel kerekedett ki belőle. A színe miatt nem kell megijedni, a vörösbortól van ilyen sötét színe, és sajnos a fénykép sem kapott elég fényt.