r
Nosalty Logó

Tarajos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tarajos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 406 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    392 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.8 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 7011 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a csipetnyi sót és a tejfölt (a tejfölből lehet többet is tenni, addig meg jó puha rétestésztát kapunk), mindezt jól kidolgozzuk addig, míg szép sima lesz a tésztánk.
  2. Három részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk vékonyra, és lekenjük egy kis meleg margarinnal. Ezt követően felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. A hűtőből kivéve a tésztarudakat felvágjuk kb. 2 cm-esre, és kinyújtjuk kerekre.
  4. Közepébe tölteléket teszünk, a széleket egymásra hajtjuk, és az előmelegített sütőbe megsütjük.
  5. A töltelékhez a három tojásfehérjét felverjük habbá, majd belekeverjuk a darált diót és a lekvárt.
  6. Kisülés után megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14421
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom családjában nagyon közkedvelt ez a sütemény, és bizony az első kóstolás után én is elcsábultam tőle. Bátran merem ajánlani mindenkinek.  (Ez az első receptem, amit közzéteszek, nincs gyakorlatom a receptek írásában, ha valaki nem ért belőle valamit, akkor nyugodtan kérdezzen, igyekszem majd érthetőbben elmagyarázni :).)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...