r
Nosalty Logó

Tanyasi jellegű krumplis pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cindyke
Tanyasi jellegű krumplis pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 463 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3694.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1525.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 3706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is mossuk meg a krumplikat, és héjastul helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokos előmelegített sütőben süssük, amíg vajpuha nem lesz. (Én azért szeretem inkább így csinálni és nem felkockázva, vízben megfőzni, mert sokkal finomabb lesz amiatt, hogy héjában sül, a másik pedig, hogy nincs vele annyi macera.)
  2. Amikor megsültek a krumplik (én gumikesztyűben szoktam végezni a következő műveletet, mert az fog egy kicsit a hőn, és nem égeti a kezemet, ugyanis amit nagyon fontos tudni, hogy a zsírt még melegen kell hozzá adni, pontosabban könnyebben tudjuk ezáltal krumplinyomóval "pépesíteni")kettévágjuk őket és egy kanál segítségével kikaparjuk a belsejüket.
  3. A már meglévő krumplibelsőkhöz hozzáadjuk a zsírt, plusz a tepertőkrémetés krumplinyomó segítségével krémesre nyomkodjuk (nyugodtan hagyhatunk benne kisebb krumplidarabokat, az csak még izgalmasabbá teszi a pogácsánkat). Ezután sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni.
  4. Mialatt hűl a krumplink, felfuttatjuk az élesztőt: a kefírt meglangyosítjuk, majd feloldunk benne 2 tk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt a keveréket meleg helyre tesszük, és hagyjuk felfutni.
  5. Ha a krumplink kihűlt és az élesztőnk is csodásan felfutott, kezdődhet azalapanyagok összekeverése. Tehát a zsíros krumplis keverékünkhöz hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, 2 tojást, majd a lisztet. (Azért írtam 50-60 dkg-ot, mert igazából én soha nem számolom a mennyiséget, hanem annyit teszek hozzá, amennyit felvesz úgy, hogy már ne ragadjon a tészta gyúrás közben a kezemre, de körülbelül 2 kg krumplihoz kell 50 dkg. Igazából minél zsírosabb a krumplink, annál kevesebb lisztre van szükségünk.)
  6. Amikor jól összegyúrtuk a tésztánkat, még egyszer ellenőrizzük annak sósságát, és ha szükséges még most hozzá tudunk gyúrni annyit, amennyit szeretnénk. Ezután pedig következik a krumplispogácsa titka: Abban különbözik a többi pogácsától, hogy nem a tálban kell keleszteni, hanem először nyújtjuk és szaggatjuk, majd csak ezután sütőpapírral bélelt tepsiben pihentetjük.
  7. Ha megkeltek, felverjük a maradék 1 tojásunkat és megkenjük vele a pogácsákat.
  8. Ezután előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük. (Ne ijedjünk meg, ha összeesik és lapos lesz, ilyennek kell lennie :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33391
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tanyasi jellegű krumplis pogácsa
Cindyke 5 recept

Én mióta csinálom csakis zsírral szoktam, mert fixa ideám, hogy krumplis dolgokhoz az állati zsír passzol. Idővel rájöttem, hogy a kacsazsír és a libatepertő hihetelenül feldobja és valami isteni lesz, főleg, ha még tökmagot is teszünk a tésztájába. 

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...