r
Nosalty Logó

Tálba döngölt dödölle

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
A mama főztje
Tálba döngölt dödölle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3942 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1190.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 986 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4761.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1602 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1902 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 3942 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat zöldségkefével alaposan megsikáljuk,és héjában feltesszük főni.
  2. Kockára vágjuk a lilahagymát.
  3. Amikor a krumpli megfőtt,héját eltávolítjuk,és azon forrón krumplinyomóval összetörjük.
  4. Hozzáadjuk a vajat, sót, frissen őrölt borsot,és fakanállal összekeverjük,majd gyengéden beleforgatjuk a felkockázott lilahagymát.
  5. Jöhet a brutalitás. :) Egytűzálló tálba tesszük - amit picit kiolajoztunk -,és jó laposra "pofozzuk", ne kíméljük, hadd tapadjon jól össze. Tökéletesenmegfelel erre egy lapos szeletkiszedő eszköz is.
  6. Amikor szép egyenletesen eloszlott a tálban, tetejére szórunk még pár csepp olajat.
  7. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg szép piros-ropogós lesz a teteje.
  8. Szeleteljük, megszórjuk metélőhagymával, és adunk hozzá bőven tejfölt.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4803
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálba döngölt dödölle
A mama főztje 21 recept

Imádjuk a dödöllét, már az illata is isteni, amikor sül. Úgy döntöttem, kicsit egyszerűsítem… Így jött az ötlet, hogy döngöljük egy sütőtálba az alapanyagot, és tortaként szeletelve tálaljuk. Nem tévedés, kihagytam a lisztet, hiszen a sütéstől is szépen összetapad. Így kicsit könnyebb az étel. Vigyázat, nagyon bensőséges kapcsolatban áll a tejföllel! Amikor tálaljuk, kínáljunk hozzá bőségesen! Egyszerű és olcsó étel, de az íze fenséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...