r
Nosalty Logó

Szuvidált-töltött csirkemell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vicsys
Szuvidált-töltött csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

326
Kalória
32.9g
Fehérje
4.1g
Szénhidrátok
19.4g
Zsír
106.5g
Víz
100.6g
Koleszterin
449.5mg
Rost
1.4g
Cukor
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 326 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 650 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellekről eltávolítjuk a bőrt és megtisztítjuk.
  2. Oldalról éles késsel bevágjuk, hogy egy zsebet kapjunk. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a teljes húst!
  3. A csirkemelleket egyenként meleg olajba mártjuk 5-6 másodpercre, hogy elpusztuljanak az esetleges baktériumok, kórokozók.
  4. Sózzuk, borsózzuk, belül a zsebet is.
  5. A zsebbe töltjük a kukoricát, a sajtokat és a finomra vágott petrezselymet.
  6. Fóliázó géppel külön-külön vákuumfóliázzuk a húsokat.
  7. 55-60°C-on 6 órán keresztül meleg vízben szuvidáljuk. (Mivel nincs szuvidáló edényem, így én egy vízzel teli edényt raktam a villanysütőbe úgy, hogy a víz ellepje a becsomagolt csirkemelleket. Közben folyamatosan ellenőriztem a víz hőmérsékletét.)
  8. 6 óra múlva a kis csomagokat kivesszük a meleg vízből, és azonnal jeges vízbe merítjük, és teljesen kihűtjük.
  9. Elkészítésig ez a csomag a hűtőszekrényben tárolható 3-4 napig.
  10. A zsiradékot egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, hogy jó forró legyen, és a csomagból kibontott és szárazra leitatott melleket hirtelen pirosra sütjük.
  11. Köretként rizst és/ vagy franciasalátát kínálhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 360 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Alapvetően a csirkemell száraz hús, de a szuvidálás (sous vide) alkalmazásával szaftossá, porhanyóssá tehetjük. Mint a képen látható, a tölteléket lehet variálni. Kipróbáltuk vékonyra vágott füstölt sonka és trappista sajt kombinációval is, és igazán nagyon-nagyon finom lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!