r
Nosalty Logó

Szuvidált-töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vicsys
Szuvidált-töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 326 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 650 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellekről eltávolítjuk a bőrt és megtisztítjuk.
  2. Oldalról éles késsel bevágjuk, hogy egy zsebet kapjunk. Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át a teljes húst!
  3. A csirkemelleket egyenként meleg olajba mártjuk 5-6 másodpercre, hogy elpusztuljanak az esetleges baktériumok, kórokozók.
  4. Sózzuk, borsózzuk, belül a zsebet is.
  5. A zsebbe töltjük a kukoricát, a sajtokat és a finomra vágott petrezselymet.
  6. Fóliázó géppel külön-külön vákuumfóliázzuk a húsokat.
  7. 55-60°C-on 6 órán keresztül meleg vízben szuvidáljuk. (Mivel nincs szuvidáló edényem, így én egy vízzel teli edényt raktam a villanysütőbe úgy, hogy a víz ellepje a becsomagolt csirkemelleket. Közben folyamatosan ellenőriztem a víz hőmérsékletét.)
  8. 6 óra múlva a kis csomagokat kivesszük a meleg vízből, és azonnal jeges vízbe merítjük, és teljesen kihűtjük.
  9. Elkészítésig ez a csomag a hűtőszekrényben tárolható 3-4 napig.
  10. A zsiradékot egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, hogy jó forró legyen, és a csomagból kibontott és szárazra leitatott melleket hirtelen pirosra sütjük.
  11. Köretként rizst és/ vagy franciasalátát kínálhatunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 13643
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Ajánló

Egy pohár száraz, behűtött fehérbor igazán jól illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alapvetően a csirkemell száraz hús, de a szuvidálás (sous vide) alkalmazásával szaftossá, porhanyóssá tehetjük. Mint a képen látható, a tölteléket lehet variálni. Kipróbáltuk vékonyra vágott füstölt sonka és trappista sajt kombinációval is, és igazán nagyon-nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...