Szürkeharcsa en papillote
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
380
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
760
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 280.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 2111 micro
Összesen
380
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 560.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 424 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 981 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 4222 micro
Összesen
760
kcal
- 8% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 450 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkinit egyforma, kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomokat, ha kicsit, nem kell félbevágni.
- A zöldségeket egy tálban összeforgatjuk az olajjal.
- A sütőpapír ívekből (lehető legnagyobb) köröket vágunk, széleiket felhajtjuk.
- A sütőpapír körök egyik oldalára fektetjük a halfilét, ráhalmozzuk a zöldségek felét, sóval és borssal ízesítjük, és rálöttyintünk egy kis fehérbort. A tetejére vajforgácsokat teszünk.
- Az üresen hagyott sütőpapír részt ráhajtjuk a halra, a széleiket összefogva batyut képezünk.
- A két batyut tepsire helyezzük, és előmelegített sütőbe tesszük úgy 15-20 percre. (A sütési idő a hal nagyságától, vastagságától is függ.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4569
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Ha hal, akkor a szürkeharcsa az egyik nagy kedvencünk. Fantasztikusan finom fehér húsa van, ami nem is kíván más ízesítést a só-bors pároson kívül. És persze tálaláskor egy facsarásnyi citromlé az elmaradhatatlan. Ezúttal egy kényelmes technikával készült, vagyis en papillote.