r
Nosalty Logó

Sztrapacska Ryn konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Sztrapacska Ryn konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4095 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1024 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4787.3 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    809 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    102 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 4095 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Odateszünk egy nagy lábasban vizet forralni, nem sajnálom a sót belőle. A szalonnát apróra vágjuk, és serpenyőben alaposan lepirítjuk, majd félretesszük.
  2. A krumplit meghámozzuk, majd lereszeljük egy nagyobb tálba. Gazdagon meghintjük sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. A leve általában elég szokott lenni, de van amikor egy nagyon kevés vizet lehet adni a tésztájához. Alaposan, szinte habosra kikeverjük.
  3. Ha felforrt a víz, nokedliszaggatóval kiszaggatjuk. Elsőnek egy próbát szoktam végezni: egy kis adagot kiszaggatok, és ha nem esik szét a forró vízben, akkor folytatom tovább. Ha szétesik, akkor adok még egy kis lisztet a krumplihoz. Amikor az egész adagot szépen kiszaggattuk (ez is akkor jó, amikor feljön a víz tetejére), kicsit felmelegítjük a szalonnát, és zsírjával együtt hozzáöntjük a tésztához. Ezután jöhet bele a villával széttört túróadag. Az egészet összekeverjük, majd tejföllel leöntve tálaljuk.
  4. Családi szokás szerint én a tejföl kivételével mindennel összekeverem, de máshol láttam már úgy tálalva, hogy külön volt a tésztától a szalonna és a túró is, csak rá kellett szórni. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 57 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1641
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konkrétan nincs olyan családtagom, aki ne szeretné ezt a tradícionális szlovák nemzeti ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...