r
Nosalty Logó

Szőlős táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mumuska
Szőlős táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4566.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    2585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    658.7 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 4419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát az itt leírtak szerint elkészítjük.http://limarapeksege.blogspot.com/2010_11_01_archive.html
  2. Miközben a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A szőlőt lábasba téve, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Beletesszük a cukrot és a fűszereket, és főzzük, amíg megpuhul.
  3. Ekkor a pudingport elkeverjük a vízzel, és a szőlőhöz adjuk, és besűrítjük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Hosszában kettévágjuk, és keresztben négyfelé. Így 8 darab lesz egy tésztából. A töltelékből a tészta egyik felére teszünk, és a másik felét ráhajtjuk. Előtte tojással megkenhetjük, és villával a széleit jól lenyomkodjuk. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
  5. Sütőpapíros tepsire tesszük, és hagyjuk kelni. A sütőt előmelegítjük.
  6. Ha a táskák megkeltek, lekenjük tojással, és a tetejüket bevagdossuk. Végül megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4581
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Ajánló

Gondoltam, ha már szőlő, akkor legyen forralt boros ízesítése! Persze bármivel lehet fűszerezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

Az egyik nap nagyon sok szőlőt kaptunk, ami persze rohamosan romlani is kezdett. Mielőtt tönkre menne, gondoltam sütök belőle valami sütit. Semmilyen ötletem nem volt, hogy milyen legyen. Abban az időben ki akartam próbálni Flóra forró almás táskáját. Így hát arra gondoltam, hogy szőlővel helyettesítem az almát. Aztán Limaránál találtam rá a sodort tészta receptjére. E kettőből született ez a finom süti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...