Szőlős lepénykenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lepény
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
5g vaj36 kcal
Töltelék, feltét
Összesen
364
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lepény
-
500g finomliszt1820 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
250g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Töltelék, feltét
-
400g szőlő265 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
3632
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
Lepény
-
33.8g finomliszt123 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
1 kcal
-
16.9g víz0 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
Töltelék, feltét
-
27g szőlő18 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 277.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
364
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.5 g
Zsír
-
Összesen 86.9 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2776.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.8 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 645.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 696 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
3632
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
Lepény
-
50 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
1.5 dkg friss élesztő
-
5 dkg vaj
Töltelék, feltét
-
40 dkg szőlő
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg vaj
Elkészítés
Lepény
- Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos cukros vízben. Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, belemorzsoljuk a vajat, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a maradék vízzel kidagasztjuk. A kidagasztott tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Mindkét tésztát kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Az egyik téglalapot beemeljük egy kivajazott tepsibe. Tetejét lekenjük az olvasztott vaj felével, kirakjuk a kimagozott szőlő felével, és megszórjuk a cukor felével.
- Betakarjuk a másik kinyújtott lappal, majd kirakjuk a megmaradt szőlővel, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és rászórjuk a maradék cukrot. Egy tiszta konyharuhával letakarva bő 20 percet pihentetjük, addig a sütőt előmelegítjük.
- 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Már langyosan is szépen szeletelhető.
Töltelék, feltét
- A szőlőt alaposan megmossuk, kissé lecsepegtetjük, és kettévágva kimagozzuk. A cukrokat a fahéjjal összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, és kissé lehűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 411
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katica
169 recept
Ez tulajdonképen egy olasz kenyérféleség. Hasonló, mint a pizza, lehet a tetejére bármit tenni, fűszereket vagy gyümölcsöket, sajtokat, esetleg húsokat, csak akkor cukor nélkül és olajjal készül. Nálunk így szüret idején ez a szőlős változat már hagyománnyá vált.