r
Nosalty Logó

Szőlős lepénykenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katica
Szőlős lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lepény

Töltelék, feltét

Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lepény

Töltelék, feltét

Összesen 3632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lepény

Töltelék, feltét

Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 3632 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Lepény

Töltelék, feltét

Elkészítés

Lepény

  1. Az élesztőt felfuttatjuk az 1 dl langyos cukros vízben. Egy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, belemorzsoljuk a vajat, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és a maradék vízzel kidagasztjuk. A kidagasztott tésztát letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. Mindkét tésztát kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Az egyik téglalapot beemeljük egy kivajazott tepsibe. Tetejét lekenjük az olvasztott vaj felével, kirakjuk a kimagozott szőlő felével, és megszórjuk a cukor felével.
  3. Betakarjuk a másik kinyújtott lappal, majd kirakjuk a megmaradt szőlővel, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, és rászórjuk a maradék cukrot. Egy tiszta konyharuhával letakarva bő 20 percet pihentetjük, addig a sütőt előmelegítjük.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Már langyosan is szépen szeletelhető.

Töltelék, feltét

  1. A szőlőt alaposan megmossuk, kissé lecsepegtetjük, és kettévágva kimagozzuk. A cukrokat a fahéjjal összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, és kissé lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 411
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez tulajdonképen egy olasz kenyérféleség. Hasonló, mint a pizza, lehet a tetejére bármit tenni, fűszereket vagy gyümölcsöket, sajtokat, esetleg húsokat, csak akkor cukor nélkül és olajjal készül. Nálunk így szüret idején ez a szőlős változat már hagyománnyá vált.

Hozzávalók

Lepény

Töltelék, feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...