r
Nosalty Logó

Sznezsi túrós sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süveges Nóra
Sznezsi túrós sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1711 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    385.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7600.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    954 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 6839 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazott tepsibe, vagy sütőpapírral béleltbe, beletapicskolom a kekszes, cukros, fahéjas, olvasztott margarinos egyveleget.
  2. A krémhez összetörjük a túrót, beletesszük a cukrot, citromlevet, tojássárgáját és egy csipet sót és a vaníliás cukrot.
  3. Majd lyukas közepű fa keverőlapáttal lazán beleforgatom a tojásfehérje felvert habját. Ezzel készen is van a töltelék.
  4. Rásimítjuk a tölteléket a tésztára és előmelegített sütőben 20 percig sütjük /légkeverésesen/, az fontos, hogy ne legyen színe, mert még sütni fogjuk és akkor túlsülne!
  5. 20 perc után kivesszük és kihűtjük. Mikor kihűlt, rásimítjuk a tejfölös, cukros keveréket.
  6. Még további 15 percet sütjük, de már 200 fokon. Maradjon fehér a tejfölös réteg!
  7. Ha kihűlt, betesszük a hűtőbe, másnapra a legfinomabb, addigra összeérnek az ízek és a tészta sem fog szétesni annyira.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12383
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Ajánló

Vendégvárónak is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sznezsi túrós sütije
Süveges Nóra 2 recept

Sznezsi barátnőmtől tanultam ezt a receptet. Imádom a túrós sütiket, de mindig a klasszikus citromhéjas, mazsolás változatát ismertem. Ebben a sütiben viszont csodálatos  a fahéj és a túró találkozása a savanykásan édes tejföllel. A 4 éves kisfiam, aki nem túl jó evő és van, hogy meg sem kóstolja a sütimet, erre a sütire azt mondta, mikor már 3. napja eszegette: "Anya, te most már mindig ilyen sütit süssél!". Ezért megéri sütni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...