Szlovén babos krumpliragu savanyú káposztával (Jota)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A raguhoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
35 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
125g konzerv bab143 kcal
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
267
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A raguhoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
500g konzerv bab570 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1067
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A raguhoz
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
28.2g burgonya16 kcal
-
35.3g konzerv bab40 kcal
-
28.2g savanyú káposzta5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
74
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1527.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 259.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 303 micro
Összesen
267
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6110.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 4367 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1037.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1212 micro
Összesen
1067
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 308 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 db burgonya
-
400 g savanyú káposzta
-
2 db babérlevél
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- Egy nagy fazékban a hagymát az olajon megdinszteljük, nagyjából 5-7 percig, amíg üveges nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, és tovább pirítjuk 2 percig.
- A hagymás alapot lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a fűszereket. Elkeverjük, és alacsony lángon visszatesszük, hogy enyhén lepiruljon. Vigyázzunk, ne égessük meg a paprikát.
- A meghámozott és nagyobb kockákra vágott krumplit a fazékba tesszük, alaposan átkeverjük, hogy mindenhol fűszeres legyen. Ekkor hozzáöntjük a babkonzerveket, a levükkel együtt. Öntsünk hozzá még 1.5 konzervnyi vizet, és forraljuk fel.
- Miután felforrt, takarékon főzzük nagyjából 30 percig, vagy amíg a burgonya már puha, de még nem esik szét. Ekkor vágjuk durvára a savanyú káposztát, és adjuk a fazékhoz. Ha nem szeretjük a nagyon savanykás ízt, előtte át is moshatjuk a káposztát. Főzzük további 10 percig a ragut. Ha elkészült, tálaljuk friss kenyérrel, petrezselyemmel megszórva.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 16537
- Feltöltés dátuma: 2022. május 05.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
A tradicionális, vidéki, szlovén konyha jellegzetes fogása a jota, ami tulajdonképpen egy gazdag, savanykás ízű krumplifőzelék. Bár leginkább a paprikás krumpli, a krumplifőzelék és a székelykáposzta ötvözeteként tudnám leírni. Az ízek tehát abszolút ismerősek lehetnek a magyar gyomornak.