r
Nosalty Logó

Szívecske linzer dekorcukorral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szívecske linzer dekorcukorral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 1170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 3514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 395 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 3514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat jól összeállítjuk. Előbb a szárazakat, majd mehet bele a többi.Gyorsan dolgozzunk, mert a margarin elkezd olvadni és nagyon fog ragadni a tészta, ami nem túl nagy baj, de nehezebb dolgozni vele.
  2. Formáljuk cipóba,csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább egy óra hosszára pihenni.
  3. Vágjuk ketté, a másik felét tegyük vissza a hűtőbe.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk pár mm vastagságúra, majd szaggassuk ki.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben közepes hőfokon 10 perc alatt megsülnek.
  6. Amíg sül az 1. adag, elkészítjük a tészta hűtőben pihenő másik felét.
  7. Ha kész, lekvárral összeragasztjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2411
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós, puha, finom tésztája van, amit a citrom kellemesen pikánssá varázsol. Nálam nagyon nyerő. ;)

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...