r
Nosalty Logó

Szilvás pitecsoda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rozalie
Szilvás pitecsoda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2664 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 532 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2016 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2664 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.
  2. A vajat kis darabokban a keverékhez adjuk, majd gyorsan belemorzsoljuk.
  3. Hozzáöntjük a vizet és az ecetet is, és összegyúrjuk a tésztát, majd 30 percre bedobjuk a hűtőbe.
  4. Ezalatt megtisztítjuk, és kimagozzuk a szilvát.
  5. A tejszínt kikeverjük a cukorral, a tojásokkal és a fahéjjal.
  6. A tésztát egy kerek vajazott formába nyújtjuk, peremet hagyunk, és kirakosgatjuk rozetta-szerűen a szilvával.
  7. Így sütjük 10 percig 220°C-on.
  8. Ezután leöntjük a tejszínes keverékkel, és visszatesszük 190°C-ra 25 percig sülni. Akkor jó, ha már éppen nem rezeg a közepe.
  9. Kicsit hagyjuk hűlni, és már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27506
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

Én aszalt szilvát és szilvalekvárt is dobtam bele, mert friss gyümölcsöm nem volt elég, de ha jól meg tudjuk pakolni az eredetivel, akkor ezek hozzáadása felesleges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pitecsoda
Rozalie 5 recept

Egyik kedvelt szilvás süti a családban :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...