Szilvás pitecsoda
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rozalie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
A töltelékhez
-
200g szilva86 kcal
-
24g habtejszín70 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
532
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 216.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
532
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 132.5 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 708 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1437.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.4 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1083.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 107 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2016 micro
-
β-crypt 338 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
2664
kcal
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval.
- A vajat kis darabokban a keverékhez adjuk, majd gyorsan belemorzsoljuk.
- Hozzáöntjük a vizet és az ecetet is, és összegyúrjuk a tésztát, majd 30 percre bedobjuk a hűtőbe.
- Ezalatt megtisztítjuk, és kimagozzuk a szilvát.
- A tejszínt kikeverjük a cukorral, a tojásokkal és a fahéjjal.
- A tésztát egy kerek vajazott formába nyújtjuk, peremet hagyunk, és kirakosgatjuk rozetta-szerűen a szilvával.
- Így sütjük 10 percig 220°C-on.
- Ezután leöntjük a tejszínes keverékkel, és visszatesszük 190°C-ra 25 percig sülni. Akkor jó, ha már éppen nem rezeg a közepe.
- Kicsit hagyjuk hűlni, és már fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 241
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 27506
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.
Ajánló
Én aszalt szilvát és szilvalekvárt is dobtam bele, mert friss gyümölcsöm nem volt elég, de ha jól meg tudjuk pakolni az eredetivel, akkor ezek hozzáadása felesleges.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Rozalie
5 recept
Egyik kedvelt szilvás süti a családban :)