r
Nosalty Logó

Szilvás palacsinta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Coook
Szilvás palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A szószhoz

663
Kalória
10.7g
Fehérje
114.6g
Szénhidrátok
11.6g
Zsír
228.1g
Víz
130.1g
Koleszterin
3.1g
Rost
85.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

Összesen 1991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A palacsintához

A szószhoz

Összesen 146 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    228.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 663 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    684.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    917 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 1991 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Simára keverjük az összes alapanyagot, ha túl sűrű, lazíthatjuk szódával vagy szénsavas ásványvízzel.
  2. Forró serpenyőben kisütjük a minél vékonyabb palacsintákat. Ebből a mennyiségből kb. 6 db lesz.
  3. Felhasználásig melegen tartjuk.

A szószhoz

  1. Közepes lángon hevítjük a serpenyőt, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a cukrot. Kb 8 perc alatt középbarna karamellt készítünk.
  2. Közben kimagozzuk a szilvákat, és félbe, vagy ha szükséges, negyedbe vágjuk.
  3. A karamellt felöntjük a vörösborral (vigyázat, sistereg), majd beledobjuk a szilvákat, és ennél a pontnál a pálinkát is hozzáönthetjük.
  4. Addig kevergetjük, míg a karamell fel nem oldódik a borban. Ezután 1-2 percre le is fedhetjük, ha a szilvák nagyon éretlenek, de ez általában nem szükséges: puhára pároljuk a szilvákat.
  5. A tűzről levéve beledobjuk a hideg vajat, és olvadásig keverjük. A szirupos szilvát a negyedbe hajtott palacsintákra öntjük, és melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A Crepes Suzette mintájára egy őszi, szilvás palacsinta. A pálinkával meg is lehet próbálni flambírozni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!