r
Nosalty Logó

Szilvás gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Szilvás gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 763 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    153.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2004.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 3050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat vágjuk félbe, a magokat távolítsuk el, majd vágjuk kisebb darabokra.
  2. Szitáljukbele a keverőtálba a sütőporral elkevert lisztet, a porcukrotés a feldarabolt vajat, majd kezdjük el összekeverni. Amikor már morzsalékos, állandó keverés mellettadjuk hozzá a vanília aromát, majd egyenként a tojásokat. Ezután addig keverjük, hogy egy sima állagú, sűrű masszát kapjunk.
  3. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a tészta egyharmadát, és simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk meg ízlés szerint a feldarabolt szilvával, majd kanalazzuk rá a megmaradt tészta felét. Szintén simítsuk el egyenletesen, és szórjuk meg a feldarabolt szilvával. Végül kanalazzuk rá a megmaradt tésztát, majd simítsuk el egyenletesen, hogy a gyümölcsöt teljesen befedje.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon kb. 60 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon 55 percig sütöttem, és amikor kezdett szépen barnulni, lefedtem egy sütőpapírral, nehogy a teteje megégjen.)
  5. A megmaradt feldarabolt szilvát keverjük össze a citromlévelés a kristálycukorral, majd kanalazzuk a sütőből kivett, megsült tészta tetejére. Ezután tegyük vissza még pár percre a meleg sütőbe, hogy egy kicsit rákaramellizálódjon a cukor és a gyümölcs.
  6. A sütőből kivett gyümölcskenyeret a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10x7
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4898
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvaérés idején vendégeket vártam, és a délutáni kávés beszélgetés mellé sütöttem ezt a finom, szaftos gyümölcskenyeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...