r
Nosalty Logó

Szilvás-fahéjas morzsasütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Szilvás-fahéjas morzsasütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    194.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2142 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 4593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk.
  2. Egy edényben elkeverjük a lisztet a cukorral, vaníliacukorral, sóval, fahájjal és a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, először a kézi mixer dagasztóvillájával eldolgozzuk, majd kézzel morzsásra dolgozzuk.
  3. A morzsa 2/3-át az előkészített forma aljára osztjuk, kézzel lenyomjuk. A szilvát sűrűn a tésztára osztjuk, és a maradék morzsával megszórjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és a legalsó sínen kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és a formába hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 19319
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fahéjjal ízesített vajas tészta és az enyhén savanykás szilva, egy költemény a nagymama konyhájából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...