Szilvás-fahéjas morzsasütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
576
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
225g vaj1613 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1000g szilva432 kcal
Összesen
4593
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
236
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 119.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 268 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
576
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 194.6 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1804.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659.6 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 952.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 1587 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2142 micro
-
β-crypt 333 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
Összesen
4593
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
-
500 g finomliszt
-
150 g cukor
-
2 ek vaníliás cukor
-
1 tk fahéj
-
1 csipet só
-
0.5 tk sütőpor
-
1 db tojás
-
1 kg szilva
Elkészítés
- A vajat felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk.
- Egy edényben elkeverjük a lisztet a cukorral, vaníliacukorral, sóval, fahájjal és a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, először a kézi mixer dagasztóvillájával eldolgozzuk, majd kézzel morzsásra dolgozzuk.
- A morzsa 2/3-át az előkészített forma aljára osztjuk, kézzel lenyomjuk. A szilvát sűrűn a tésztára osztjuk, és a maradék morzsával megszórjuk.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és a legalsó sínen kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és a formába hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 19454
- Feltöltés dátuma: 2020. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Fahéjjal ízesített vajas tészta és az enyhén savanykás szilva, egy költemény a nagymama konyhájából.