r
Nosalty Logó

Szilvás-diós kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerdi
Szilvás-diós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 168 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    713 micro
Összesen 2011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk.
  2. Egy 26×32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az alját kirakjuk a felezett szilvákkal, a héjukkal felfele.
  3. A tojásfehérjéket előbb a csipet sóval verjük egy darabig, majd a cukor hozzáadásával kemény habot nyerünk belőle. A víz hozzáadásával még rövid ideig verjük.
  4. A lisztet kimérjük, elvegyítjük a sütőporral, majd több részletben a habhoz keverjük.
  5. Végül a fahéjat és a darált diót keverjük hozzá, óvatos mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön.
  6. A masszát a tepsibe simítjuk.
  7. 175 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük, illetve addig, míg a teteje szépen megpirul.
  8. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk úgy, hogy a szilvák kerüljenek felülre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1325
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Ajánló

A tetejére lehet porcukrot szórni, én kihagytam, mert elég édesnek találtam így is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálam mindig van maradék tojásfehérje, a kelt tészták készítésével egy-két hetente biztosítom az egy sütire valót belőle. Ezúttal, szezonja lévén, szilvás süti készült belőle, dióval és fahéjjal szédítve. Maradék tojásfehérje hiányában 6 tojásos diós piskótával is elkészíthető a süti, a siker biztosan nem marad el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...