Szilvás bukta Kingustól
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
60g tej34 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
A töltelékhez
-
40g szilvalekvár62 kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
200g szilvalekvár310 kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
41.2g finomliszt150 kcal
-
4.1g margarin30 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
1.6g élesztő2 kcal
-
24.7g tej14 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
A töltelékhez
-
16.5g szilvalekvár26 kcal
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1974.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.3 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 139.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 610 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 340 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 771 micro
- 9% Fehérje
- 65% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
5 dkg margarin
-
5 dkg porcukor
-
20 g élesztő
-
3 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
20 dkg szilvalekvár
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, a margarint megolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk. Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntve a többi hozzávalóval együtt sima, az edény oldalához nem ragadó tésztát gyúrunk.
- A tésztát megszórjuk egy kis liszttel, majd meleg helyen nagyjából 25-30 percig kelesztjük, amíg duplájára nem dagad. Ekkor óvatosan átgyúrjuk és újból kelesztjük, megint nagyjából 25-30 percig.
- Kelesztés után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd négyzet vagy téglalap alakú kisebb lapokra vágjuk. A lapok közepébe szilvalekvárt teszünk, összehajtjuk őket és a végeiket behajtjuk.
- A buktákat egy kivajazott tepsibe, egymástól kis távolságra elhelyezzük, az oldalukat megkenjük olvasztott vajjal, a tetejüket pedig tojással. Meleg helyen további 20-25 percet kelesztjük, amíg kissé meg nem kelnek és a tojás meg nem szárad a tetejükön.
- Ekkor újra lekenjük őket tojással, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 25-30 percig sütjük.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 399
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 40834
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A kelt tészta titka, hogy ismerni kell :)! Az első és nagyon fontos lépés, hogy a hozzávalók ne legyenek hidegek, hisz ezzel is segítjük az élesztőgombák tevékenységét. A kelesztési időt sem lehet csak nagyjából meghatározni, hisz ez nagymértékben függ a konyha, vagy a kelesztőtér hőmérsékletétől. Nálunk sosincs annyira meleg, hogy a tészta könnyen keljen, ezért extra segítségnek a sütőt szoktam használni! Egy kis időre begyújtom, majd kikapcsolva és belehelyezve a tésztát tökéletes közeget tudok teremteni. Összességében elmondható, hogy a nagyjából duplájára kelt, kissé rugalmas, sima felületű tészta a már jó tészta :)!!! A buktákba igazi, kicsit sűrűbb házi lekvárt tettem, ami nem folyt ki a tésztából, így örömmel tapasztaltam, hogy egyáltalán nem szükséges - az amúgy sem annyira kedvelt - sütésálló, boltban kapható "lekvárhoz" nyúlnom!!! A szilvás bukta egyetlen hátránya, hogy frissen és melegen a legélvezhetőbb... bár amilyen gyorsan elkapkodta a család, nem kellett attól tartanom, hogy ez gondot okozzon :) :) :)!!!