r
Nosalty Logó

Szilvás bukta Kingustól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás bukta Kingustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, a margarint megolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk. Az élesztőt egy kis cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntve a többi hozzávalóval együtt sima, az edény oldalához nem ragadó tésztát gyúrunk.
  2. A tésztát megszórjuk egy kis liszttel, majd meleg helyen nagyjából 25-30 percig kelesztjük, amíg duplájára nem dagad. Ekkor óvatosan átgyúrjuk és újból kelesztjük, megint nagyjából 25-30 percig.
  3. Kelesztés után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd négyzet vagy téglalap alakú kisebb lapokra vágjuk. A lapok közepébe szilvalekvárt teszünk, összehajtjuk őket és a végeiket behajtjuk.
  4. A buktákat egy kivajazott tepsibe, egymástól kis távolságra elhelyezzük, az oldalukat megkenjük olvasztott vajjal, a tetejüket pedig tojással. Meleg helyen további 20-25 percet kelesztjük, amíg kissé meg nem kelnek és a tojás meg nem szárad a tetejükön.
  5. Ekkor újra lekenjük őket tojással, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 25-30 percig sütjük.
  6. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 399
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 40717
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelt tészta titka, hogy ismerni kell :)! Az első és nagyon fontos lépés, hogy a hozzávalók ne legyenek hidegek, hisz ezzel is segítjük az élesztőgombák tevékenységét. A kelesztési időt sem lehet csak nagyjából meghatározni, hisz ez nagymértékben függ a konyha, vagy a kelesztőtér hőmérsékletétől. Nálunk sosincs annyira meleg, hogy a tészta könnyen keljen, ezért extra segítségnek a sütőt szoktam használni! Egy kis időre begyújtom, majd kikapcsolva és belehelyezve a tésztát tökéletes közeget tudok teremteni. Összességében elmondható, hogy a nagyjából duplájára kelt, kissé rugalmas, sima felületű tészta a már jó tészta :)!!! A buktákba igazi, kicsit sűrűbb házi lekvárt tettem, ami nem folyt ki a tésztából, így örömmel tapasztaltam, hogy egyáltalán nem szükséges - az amúgy sem annyira kedvelt - sütésálló, boltban kapható "lekvárhoz" nyúlnom!!! A szilvás bukta egyetlen hátránya, hogy frissen és melegen a legélvezhetőbb... bár amilyen gyorsan elkapkodta a család, nem kellett attól tartanom, hogy ez gondot okozzon :) :) :)!!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...