r
Nosalty Logó

Szilvapudingos pite

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Szilvapudingos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

745
Kalória
9g
Fehérje
102.9g
Szénhidrátok
33.9g
Zsír
91.2g
Víz
189.1g
Koleszterin
2.9g
Rost
45.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 745 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2980 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 306 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 745 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    897 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 2980 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a porcukrot, és a tojások sárgáját.
  2. Gyors mozdulatokkal szép, sima linzertésztát gyúrunk belőle. Ha elkészültünk, cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék.
  3. A tortaformát (22 cm átmérőjű kör) egy ujjnyi vajjal kikenjük, majd meghintjük liszttel.

Töltelékhez

  1. A szilvát kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Lemérjük.
  2. Egy méretesnek ítélt lábasban összekeverjük a szilvát a cukorral és a fahéjjal. Kevergetve felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és beleszitáljuk az étkezési keményítőt. Elkeverjük. Félretesszük és langyosra hűtjük.
  3. A tészta háromnegyed részét köralakban kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kibéleljük vele a tortaformát. A tészta a tortakarima feléig érjen.
  4. Beleöntjük a langyosra hűlt szilvakrémet. A kimaradt tésztarészt ráhajtjuk a töltelékre.
  5. A tészta egynegyedét kinyújtjuk és berácsozzuk vele a töltelék tetejét.
  6. A maradék tésztából díszeket formázhatunk a rácsra. (Én most kis köröket szaggattam és azokat tettem a tésztacsíkok végeire.)
  7. A rácsot és a díszeket megkenjük tojásfehérjével. A formát előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. 30-35 perc alatt szép arany színűre sütjük.
  8. A sütőből kivéve, teljesen hidegre hűtjük. Igy tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!