r
Nosalty Logó

Szilvalekvár almával sütőben

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Szilvalekvár almával sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3061 kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 306 kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    779.5 g
  • Cukor
    733 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3694 micro
  • β-crypt
    709 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 3061 kcal
  • 0% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, a méretétől függően négybe vagy 8-ba vágjuk, kimagozzuk.
  2. Lemérjük, és az almával kiegészítjük 2,5 kg-ra.
  3. Egy kacsasütőt (az enyém fém) jól elmosunk, és ecettel jól kikenjük, az oldalát is. Az alján is maradjon kb. fél 1 dl ecet. Erre azért van szükség, hogy ne égjen le. (Mondták és írták mások!:) )
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A gyümölcsöket beleöntjük a kacsasütőbe, és rátesszük a tetejét. Betesszük a sütőbe. Azt mondják, hogy nem kell, sőt nem szabad kevergetni, mert akkor leég! Azért fél óra múlva kivesszük, és megszemléljük, sőt megkeverjük.
  6. Akkor már a sütő szélén lesz egy kevéske ragacs és kis fekete ráégés. Az alján semmi problémát nem észlelünk, így visszatesszük a sütőbe.
  7. Fél óra múlva (én ennyit bírtam ki), kivesszük, persze hogy megkeverjük. Már volt finom illata, és kevesebb leve. (Kezdtem megnyugodni.) Botmixerrel jól elpépesítjük, és visszatesszük a sütőbe.
  8. Kb. 15 perc múlva az erőteljesebb illat és az egyre röbb ráégés a sütőre arra buzdít, hogy vegyük ki. Megszemléljük, és továbbra is egyre több ragacsot és picike tapadást tapasztalunk a sütőn, de nem volt leégés! Keverés, mert azért azt is mondták, hogy ha elkezdjük kevergetni, akkor kell továbbra is. Sütőbe tesszük.
  9. Kimérjük a cukrot, mert a nyalakodás közben nem éreztem elég édesnek, így biztos voltam benne, hogy teszek bele cukrot.
  10. Közeledik a 2 óra letelte, kivesszük, megkeverjük, beletesszük a cukrot és a citromlét. Visszatesszük a sütőbe, de a tetőt már nem tesszük rá, és még addig sütjük, amíg az állagát jónak találjuk. 2 óránál picit tovább tartott.
  11. Az elkészített üvegekbe tesszük, fejre állítjuk 5 percre, majd hűtőtáskába tesszük újságba csomagolva, párnával kibélelve.
  12. Másnap kivesszük, és címkét kapott a 2 nagyobb és 2 bébiételes üveg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14495
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 10.

Ajánló

Aki szereti a szilvalekvárt, de nem akar órákig a lábas mellett áldogálni.  

Receptkategóriák

Lehet, hogy már a készítés folyamatánál leírtam azt, ami talán idetartozik, de nekem így volt kézenfekvő! A piacon egy nénitől vettem ezt a szilvát, és Ő elmondta ezt a receptet. Ő már régóra így készíti. Nagyon hitetlen voltam, mert a többi sütős receptnél kisebb hőfokokat és hosszabb időt írnak le. A légkeverésen meg nagyon elcsodálkoztam, de gondoltam lesz, ami lesz, egy élete egy halála a szilvának... Úgy gondoltam, hogy ezt a kis mennyiséget kipróbálom. Nem bántam meg. Persze, a hitetlenkedésem miatt gyakran kivettem, kevergettem, de szerintem ezzel nem rontottam el semmit. Lehet, hogy legközelebb megpróbálom az eredeti módszer szerint, nem hozzányúlva. A kacsasütőt sem volt nehéz elmosni. Kicsit kellett a dörzsivel dolgozni rajta, de nem volt szörnyű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...