Szilvalekvár ahogy Évi néni készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
660
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
7932
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.1 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 622 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1340 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 516 micro
Összesen
660
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2999.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 538 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 599 mg
-
Foszfor 1361 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2005.4 g
-
Cukor 1872 mg
-
Élelmi rost 129 mg
VÍZ
-
Összesen 7463.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1439 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 850 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 541 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16076 micro
-
β-crypt 2970 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6190 micro
Összesen
7932
kcal
- 1% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A szilvát többször átmossuk, kimagozzuk, a cukorral rétegesen megfelelően nagy fazékba tesszük, 1-2 órát állni hagyjuk.
- A fűszereket és a citromhéjat egy darabka gézbe kötve a szilva közé tesszük, lassú tűzün elkezdjük forralni, időnként megkevergetve. (Ez eltartott nálam kb 5 órán keresztül. Ekkor eluntam.)
- A két csomag zselésítőt a jelentősen besűrűsödött lekvárba tesszük, elkeverjük, forraljuk 1-2 percig, majd kifőzőtt, száraz üvegekbe tesszük, celofánnal, a kupakkal lefedjük, legalább 5 percre fejére állítjuk, majd egy nagy dobozba, vagy edénybe sorba állítjuk papírva csomagolva, takaróval lefedve, és hagyjuk kihűlni. 2-3 nap múlva vesszük ki a dunsztból.
- Legjobbhűvös, sötét helyen tárolni.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 119807
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Gyermekem a szilvalekvárt kedveli a legjobban, hát nem volt mit várakoznom. Féltem, elfogy a piacon a gyümölcs, visszamegyek a szabadságomról és nem lesz rá időm, -hát gyorsan eltettem ezt a keveset. Ha találkozom a nagyszemű, muskotályos illatossal, akkor persze nem megyek el mellette, de az idén még nem volt szerencsém összefutni vele a piacon. Azt is tudom, hogy az igazi szilvalekvárt fél napig főzik, de nekem ez is bőven elég volt.