Szezámmagos fokhagymás sült brokkoli citrommal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
180
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
358
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 160.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 552 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2143 micro
Összesen
180
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 321 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 300 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 1104 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4286 micro
Összesen
358
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 680 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is hámozzuk meg, és uborka-szeletelőn szeleteljük fel.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a brokkolit.
- Az olívaolajat keverjük össze a fűszerekkel és fokhagymával, majd öntözzük rá a brokkolira.
- Szezámmaggal szórjuk meg, majd a fél citromot vágjuk felére, és a levet is facsarjuk a brokkolira.
- Előmelegített sütőben 170 fokon süssük kb. 20 percig. Közben 1-2x keverjük át, hogy minden oldaláról megpiruljon.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4893
- Feltöltés dátuma: 2014. július 23.
Ajánló
A maradék citromot szeleteljük és tálaljuk fel a brokkolival. Nyáron meghozza az étvágyat ez a kicsit savanykás, de nagyon finom fokhagymás ínyenc köret. A brokkoli gazdag vitaminokban, így fogyasszuk minél többet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
A brokkoli egy vitaminbomba, így elég gyakran készítek belőle köretet. Egy gyors köret recept, melyet csak sütni kell és tálalni.