r
Nosalty Logó

Szezámmagos durumkenyérke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szezámmagos durumkenyérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6523.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet megmelegítjük, belekeverjük a mézet és a maláta szirupot, valamint belemorzsoljuk az élesztőt, 7-8 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tészta hozzávalóit (a szezámmag kivételével) kenyérsütőgépben összedagasztjuk, megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 6-8 darabra vágjuk (attól függ, mekkora kenyérkét szeretnénk). Minden darabot vastag hüvelykujjnyi, kb. 60 cm hosszú tésztát sodrunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe hullám alakban egymás mellé hajtunk 3 hullámot, majd az egészen áthajtjuk a tészta végét.
  5. Langyos vízzel lekenjük vagy lespricceljük, szezámmaggal megszórjuk.
  6. Letakarva 1 órán keresztül újra kelesztjük.
  7. 210 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a hőt 190 fokra csökkentve további 10 percig sütjük a kenyérkéket.
  8. Rácsra téve kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2219
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos durumkenyérke
Évi néni 1830 recept

Durumlisztet tésztagyúráshoz szoktam használni, ezért izgatott, hogy milyen lesz a péksütemény belőle. Illatos, ízletes, levegős, finom kenyérke lett, ami másnap ugyanolyan puha maradt.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...