r
Nosalty Logó

Szerelmes linzerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szerelmes linzerek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    314 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 808 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    175 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3230 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 468 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, fahéjat és vaníliás cukrot. Eztán hozzákeverjük a két tojássárgáját, valamint a margarint, és gyorsan összegyúrjuk. A tésztát legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Ha eltelt egy óra, lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk a tésztánkat. Szép szíveket szúrunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt elkészülnek.
  3. A kihűlt szíveinket tetszés szerint díszíthetjük. Akár marcipánnal, dekortollal, ételfestékkel, különböző cukorkákkal. Én elfeleztem a sütiket, és csak az egyik felét díszítettük cukrokkal. A többit meghintettük porcukorral, és bizony nem sikerült eldöntenünk, melyik finomabb :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 537
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányommal megbeszéltük, hogy este sütünk valami nagyon finomat és szépet. Így születtek meg ezek a linzerek. Nagyon finom, és nem lehet belőle eleget sütni :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...