r
Nosalty Logó

Szerb gibanica

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Moncsa
Szerb gibanica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9951.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    1627 mg
  • Nátrium
    4723 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.9 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tölteléket: egy tálban a túrót, joghurtot, tojást és sót egyenletesen elkeverjük.
  2. Az összes réteslapból félreteszük 6 kb. tepsiméretű lapot, esetleg picit nagyobbat(szükség esetén vágjuk, a maradékot úgyis el fogjuk használni).
  3. A tepsi belsejét alaposan megkenjük olajjal.
  4. Belehelyezzük az első lapot a hatból, az oldalát a tepsi falához hajtjuk, és lekenjük olajjal. Erre kerül ugyanígy a második lap, azt is beolajozzuk, majd ráfektetjük a harmadik lapot a 6-ból. A maradék 3 lap majd a tetejére kerül.
  5. A megmaradt tésztát kb. kéttenyérnyi darabokra vágjuk, egyenként belemártjuk a töltelékbe, majd laza galacsinná gyúrva egyenletesen a tepsibe helyezzük. A maradék tölteléket a galacsinokra öntjük.
  6. Erre kerülaz előzőleg félretett 3 lap a fentiek szerint leírt módon: lap, olajozás, lap, olajozás; ezúttal viszont nem felhajtjuk, hanem betűrjük a szélét, valamint az utolsó lapot is alaposan bekenjük olajjal.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Szükség esetén sütés közben is 1-2 alkalommal átkenjük a tetejét olajjal. Akkor kész a gibanicánk, ha többnyire elforrt a lé, amit a töltelék eresztett, valamint szép rózsaszínre pirult a teteje.
  8. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 67166
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 19.

Ajánló

Folyékony joghurt vagy turšija (szerb vegyes savanyúság) illik hozzá. Természetesen - jobb híján - a savanyú uborka is megteszi. :) Bár frissen a legfinomabb, fogyasztható utólag felmelegítve vagy akár hidegen is, uzsonnára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenekelőtt szeretném letisztázni, hogy a szerb gibanica nem összetévesztendő a Prekmurska (murántúli) gibanicával. Előbbi egy - ízre leginkább a burekhoz hasonlítható - sós főétel, utóbbi pedig egy tradicionális szlovén diós-mákos-túrós édesség. Majd igyekszem arról is mielőbb felrakni egy receptet :). A szerb gibanicát a nagymamám sütötte kislánykoromban, elég gyakran került az asztalra, én meg képtelen voltam vele betelni. Tőle a recept is. Nagyon gyors és egyszerű, kezdő szakácsok is nyugodtan belevághatnak, a siker garantált!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...