r
Nosalty Logó

Szent Jakab kagyló ananászos-fehérboros mártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Szent Jakab kagyló ananászos-fehérboros mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 604 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    579 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olvasszuk fel a vajat egy-két evőkanálnyi olívaolajjal. Pirítsuk meg rajta a hagymát, az átpasszírozott fokhagymát, a zsülienre vagy nagyon apróra vágott sárgarépát.
  2. Öntsük fel a fehérborral, tegyük bele az ananászt, és forraljuk sűrűre, de maradjon azért leve a tunkoláshoz. (Ha konzerv ananászt használunk, mindenképp öblítsük le róla alaposan a cukros levet.)
  3. Szórjuk meg friss petrezselyemmel, frissen őrölt borssal.
  4. Egy másik serpenyőben forrósítsunk egy kevés olajat. Legyen igazán forró. A kagylóról minden nedvességet itassunk fel egy papírtörlő segítségével.
  5. Tegyük őket a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalukat egyenként, méretüktől függően 1 - 2 percig. Ne süssük túl, mert a kagyló azonnal rágós lesz. Omlósnak kell maradnia!
  6. Ha kész, előmelegített tányéron, a szósz tetejére ültetve tálaljuk, friss kenyérrel.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10668
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 17.

Ajánló

Ha látunk valahol frisset, próbáljuk ki nyersen. Ne riadjunk vissza tőle, főleg azok, akik a sushit is szeretik. Cseppentsenek rá egy kis szójaszószt, és próbáljanak ki egy harapást. Mesésen selymes, testes, nem halízű, aromás és omlósan puha húsú kagyló. A gasztronómia egyik csodája. (Beszerzés: Budapest, Nagycsarnok alagsor - Tengeri halas bolt, friss áru kedden és pénteken.) Èlettani hatása: erösen savasít. Fogyasztása csak lúgosító étellel együtt javasolt. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Szent Jakab kagyló a kagylók királynője. Az íze és illata vetekszik minden más étellel, amit valaha kóstoltam. Létezik belőle kisebb és nagyobb méretű is. A kisebbeket (1-2 cm) általában leveshez, tésztákhoz, ragukhoz használják, a nagyobbakat (4-6 cm) pedig, magukban sütik ki. Párom kedvence. Meg az enyém is. Épp kaptunk a boltban, így elkészítettem neki egy kis improvizálással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...