r
Nosalty Logó

Szendvicskenyér szezámmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Szendvicskenyér szezámmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6299.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    5133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előtésztához a vízzel elkeverjük az éleszttőt, majd a liszttel összedolgozzuk, ezután egy jól záródó tálban lefedve 7-9 órán át érni hagyjuk.
  2. Ha letelt az érési idő a tejet és a vízet összeöntjük belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd elkeverjük benne.
  3. Ezután az átszitált liszthez adjuk az összes alapanyagot a vaj kívételével és dagasztani kezdjük, ha kissé összeállt mehet bele a puha vaj, végül sima tésztává dagasztjuk.
  4. Lefedve 30 percig érleljük a tésztát, ha letelt az érési idő, gömbölyítjük a tésztát majd ismét lefedve kb. 5-10 percig pihentetjük.
  5. Ezután hosszformázzuk a sütőforma nagyságának megfelelően, feltekerjük, majd egy vajjal kikent formába rakjuk.
  6. Az így előkészített tésztát letakarjuk egy konyharuhával, majd erre egy nylon jön. Ez biztosítja hogy ne száradjon ki a felülete.
  7. Végül hőtőbe téve 10-12 órát pihenni hagyjuk.
  8. Ha letelt az idő, a hűtőből kitesszük a konyha pultra kb. 1 órára. Közben a sütőt előmelegítjük 240 fokra, úgy hogy az aljába egy edénybe vizet teszünk.
  9. Az így előkészített tésztánkat vízzel permetezzük, megszórjuk szezámmaggal, majd betesszük a forró sütőbe, a hőt azon nyomban 220 fokra csökkenteni kell, így sütjük kb 20 percig.
  10. Ha letelt a 20 perc és a teteje nagyon sülne, alufóliát teszünk rá és így sütjük tovább, közben a hőt csökkentjük 200 fokra és tovább sütjük kb. 15-20 percig.
  11. A kész kenyeret kivesszük a sütőből és pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva megvárjuk míg teljesen kihűl.
  12. A sütésnél lehetnek eltérések, minden sütő teljesítménye más!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x13x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 600
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szendvicskenyér szezámmaggal
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...