Szendvicskenyér szezámmaggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
19g víz0 kcal
-
94g finomliszt341 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
3g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
36g tej20 kcal
-
18g víz0 kcal
Összesen
565
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
75g víz0 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
13g só0 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
32g vaj229 kcal
-
145g tej81 kcal
-
70g víz0 kcal
Összesen
2258
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
17.2g finomliszt63 kcal
-
0.2g élesztő0 kcal
-
8.6g víz0 kcal
-
42.9g finomliszt156 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
-
1.5g só0 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
16.6g tej9 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
258
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1575 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 54.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
565
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6299.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 5133 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 415.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 216.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
2258
kcal
- 8% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 721.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az előtésztához a vízzel elkeverjük az éleszttőt, majd a liszttel összedolgozzuk, ezután egy jól záródó tálban lefedve 7-9 órán át érni hagyjuk.
- Ha letelt az érési idő a tejet és a vízet összeöntjük belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd elkeverjük benne.
- Ezután az átszitált liszthez adjuk az összes alapanyagot a vaj kívételével és dagasztani kezdjük, ha kissé összeállt mehet bele a puha vaj, végül sima tésztává dagasztjuk.
- Lefedve 30 percig érleljük a tésztát, ha letelt az érési idő, gömbölyítjük a tésztát majd ismét lefedve kb. 5-10 percig pihentetjük.
- Ezután hosszformázzuk a sütőforma nagyságának megfelelően, feltekerjük, majd egy vajjal kikent formába rakjuk.
- Az így előkészített tésztát letakarjuk egy konyharuhával, majd erre egy nylon jön. Ez biztosítja hogy ne száradjon ki a felülete.
- Végül hőtőbe téve 10-12 órát pihenni hagyjuk.
- Ha letelt az idő, a hűtőből kitesszük a konyha pultra kb. 1 órára. Közben a sütőt előmelegítjük 240 fokra, úgy hogy az aljába egy edénybe vizet teszünk.
- Az így előkészített tésztánkat vízzel permetezzük, megszórjuk szezámmaggal, majd betesszük a forró sütőbe, a hőt azon nyomban 220 fokra csökkenteni kell, így sütjük kb 20 percig.
- Ha letelt a 20 perc és a teteje nagyon sülne, alufóliát teszünk rá és így sütjük tovább, közben a hőt csökkentjük 200 fokra és tovább sütjük kb. 15-20 percig.
- A kész kenyeret kivesszük a sütőből és pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva megvárjuk míg teljesen kihűl.
- A sütésnél lehetnek eltérések, minden sütő teljesítménye más!
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x13x7
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 600
- Feltöltés dátuma: 2024. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept