r
Nosalty Logó

Székely vacsora

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fonott Kalács
Székely vacsora
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

321
Kalória
12.7g
Fehérje
39.9g
Szénhidrátok
12.3g
Zsír
292.6g
Víz
9g
Koleszterin
3.7g
Rost
1.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.7 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    1589 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.5 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a szalonnát (bőr is mehet bele). Serpenyőben elkezdjük pirítani. Nem kell alá zsír, mert épp annyit fog kiengedni, amiben gyönyörűen ropogósra sül.
  2. Közben kimérünk 100 ml kukoricadarát és 250 ml vizet. Fazékba öntve kis lángon főzzük kb. 5 percig, míg a dara teljesen felszívja a vizet.
  3. Sózzuk, borsozzuk, kaprozzuk. Beleszórjuk a túrót, és alapos kevergetés közepette még 5 percig főzzük. Ettől a túrónak olyan íze lesz, mint a házi sajtnak.
  4. Tálba kanalazzuk, ráöntjük a szalonnát, körbelocsoljuk a zsírjával, és elpusztítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Számomra a kapor, a túró és a puliszka maga a szentháromság. Negyedíziglen székely volnék, és bolondulok ezért az egyszerű, de csodálatos ételért. Természetesen nem csak vacsorára lehet enni, reggelire is kiváló energiaforrás, ebédre nem valami laktató, de azért meg lehet próbálni. Ennél spontánabb receptet keresve sem találhatnál. A puliszkán és a vízen kívül semmit nem mértem ki, mindent lehet ízlés szerint, sőt még a főzési időt sem kell véresen komolyan venni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!