Székely vacsora
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
13.7g kukoricadara50 kcal
-
68.7g víz0 kcal
-
2.7g kolozsvári szalonna18 kcal
-
13.7g tehéntúró20 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
88
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2185.7 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 1589 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 292.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 678 micro
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2185.7 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 1589 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 292.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 678 micro
Összesen
321
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.5 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felkockázzuk a szalonnát (bőr is mehet bele). Serpenyőben elkezdjük pirítani. Nem kell alá zsír, mert épp annyit fog kiengedni, amiben gyönyörűen ropogósra sül.
- Közben kimérünk 100 ml kukoricadarát és 250 ml vizet. Fazékba öntve kis lángon főzzük kb. 5 percig, míg a dara teljesen felszívja a vizet.
- Sózzuk, borsozzuk, kaprozzuk. Beleszórjuk a túrót, és alapos kevergetés közepette még 5 percig főzzük. Ettől a túrónak olyan íze lesz, mint a házi sajtnak.
- Tálba kanalazzuk, ráöntjük a szalonnát, körbelocsoljuk a zsírjával, és elpusztítjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 20446
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 19.
Ajánló
Ha igazán székelyek akarunk lenni, keverjünk bele juhtúrót (sajnos mifelénk nem nagyon találni).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Számomra a kapor, a túró és a puliszka maga a szentháromság. Negyedíziglen székely volnék, és bolondulok ezért az egyszerű, de csodálatos ételért. Természetesen nem csak vacsorára lehet enni, reggelire is kiváló energiaforrás, ebédre nem valami laktató, de azért meg lehet próbálni. Ennél spontánabb receptet keresve sem találhatnál. A puliszkán és a vízen kívül semmit nem mértem ki, mindent lehet ízlés szerint, sőt még a főzési időt sem kell véresen komolyan venni.