r
Nosalty Logó

Szegfűgombás toast

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Petra
Szegfűgombás toast
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 244 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2216.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1309 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk: szárukat lecsippentjük, szűrőbe téve folyó víz alatt megmossuk és konyhai papírtörlővel leszárítjuk.
  2. A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, ereitől megszabadított, apró darabokra vágott paprikát.
  3. Mikor a paprika kezd megpuhulni, beletesszük a serpenyőbe a gombát. Sózzuk, borsozzuk és a gombák méretétől függően, pár perc alatt megpároljuk.
  4. A legvégén hozzákeverjük az egészen finomra vágott petrezselymet, az egészet igazságosan elosztva négy szelet pirítósra halmozzuk és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22359
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 11.

Receptkategóriák

A nagymamámnál töltöttük a hétvégét, a Rába-parton. Kihasználva az időjárás és a természet nyújtotta lehetőségeket, elindultunk  a töltés melletti rétre gombászni. (Oda, ahol gyerekkoromban rengeteg szegfűgombát szedtünk, egy-egy esős nap után.) Bár a kosárkánk közel sem telt meg, egy finom reggelire valót azért összegyűjtöttünk és csudajó érzéssel falatoztuk a gombás toastokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...