r
Nosalty Logó

Szatmári szilvalekváros pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Moldevit
Szatmári szilvalekváros pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    172.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1360 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 3826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport, a lisztet, a hideg vajjal és a tojássárgájával összemorzsolgatjuk. A só és a cukor tetszés szerint elhagyható.
  2. Ha egyenletesen morzsálódik a tészta, elkezdjük gyúrni és a 2-4 evőkanál vizet hozzáadagolni. Éppen hogy csak annyit, hogy még törjön a tészta, de már összeálljon egy gombóccá. Vigyázat, a túl sok víz könnyen nyúlós tésztát eredményez!
  3. A tésztát 2/3 és 1/3 részekre osztjuk, és 15 percre fagyasztóba tesszük. Közben a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A pihentetési idő alatt kivajazzuk a tortaformát, és egy marék grízzel kibéleljük.
  4. A pihentetés után a tészta nagyobbik részét kinyújtjuk, és a 26 cm-es tortaforma aljára tesszük. Késsel 10 kis lyukat szúrunk rá. Mehet is a sütőbe 10 percre.
  5. Az elősütött tésztára (még forrón) rásimítjuk a sűrű lekvárt (vagy a kevés vízzel felturmixolt aszalt szilvát). Hozzáadott cukor nélkül készült lekvárt használtam. Kivesszük a fagyasztóból a maradék tésztát, és nagy lyukú sajtreszelőn/nokedliszaggató hátulján a süti tetejére reszeljük.
  6. A sütit további 20-25 percre visszadugjuk a 180 fokos sütőbe, míg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 8752
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 29.

Ajánló

Ha nincsen megfelelően sűrű lekvár, robotgépben pépesített aszalt gyümölcs is lehet töltelék, ilyenkor a víz adagolására nagyon figyeljünk. Ha tejföl sűrűséget nem éri el a készítményünk, akkor egy kis grízt szórjunk a kisült alaplapra a gyümölcs előtt, nehogy elázzon a tészta. Ha viszont a töltelék sűrűbb, mint a tejföl, előfordulhat, hogy túlságosan kiszárad sütés közben. Aki nem fél a cukortól, porcukorral és fahéjjal meghintheti a kész süti tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szatmári szilvalekváros pite
Moldevit 8 recept

Egy olyan sütit akartam, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, szeletelhető, nem túl édes, és nem kell a hűtőben tárolni arra a 2 napra, amíg elfogy. Ennek a kihívásnak ez a süti tökéletesen megfelelt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...