r
Nosalty Logó

Szalonnás quiche

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szalonnás quiche
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

537
Kalória
13.3g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
44.3g
Zsír
93.7g
Víz
126.4g
Koleszterin
846.1mg
Rost
3.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    93.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    265.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4190.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1465 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    561.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2188 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3418 micro
Összesen 3220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékletre (pizza fokozatot érdemes, ha van, mert az hasonlít legjobban a kemencéhez).
  2. A pite sütőformát kivajazzuk, majd a tésztát belenyomkodjuk, és megszurkáljuk villával több helyen.
  3. Letakarjuk a tésztát egy sütőpapírral, és súlyt teszünk rá, és mehet 8-10 percre a sütőbe.(Én a kuglófsütő belső részét használtam, de erre a célra tökéletesen megfelelnek a száraz hüvelyesek (bab, lencse, stb...) A sütés nem gátolja a további felhasználásukat, a tésztának pedig jót tesz a súlyuk. De árulnak kimondottan sütemények "lenyomására" alkalmas kis gyöngyfüzéreket is.)
  4. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: felcsíkozzuk a sonkát, és egy forró serpenyőben zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a friss petrezselymet.
  5. A megsült tésztát a sütőből kivesszük, levesszük a súlyt róla, és 180 fokra csökkentett sütőben még visszarakjuk kb. 5 percet.
  6. Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott póréhagymát, megborsozzuk, és egy kávéskanálnyi őrölt szerecsendióval ízesítjük.
  7. Végül a petrezselymes sonkával összeforgatjuk, majd alaposan összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és belekeverünk 10 deka reszelt sajtot.
  8. A kapott masszát a tésztára kanalazzuk, elegyengetve rajta.
  9. A sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (akkor jó, ha a beleszúrt tű/villa/kés tisztán jön ki belőle!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A franciák egyik kedvelt gyors ebédje/vacsorája a quiche [ejtsd: kis]. Árulnak kisebb korongokat, nagyobb szeleteket, de egy "egész" korongot is hazavihetünk a boulangerie-ből. Ez egy igazi egytálétel, amely elkészítése egyszerű, és fel lehet szolgálni előételként vagy komplett ebédre, reggelire vagy esti snack-nak. A nagyszerűsége a variálhatóságában rejlik. A quiche eredetileg egy kemencében sült étel, amelyben egy tésztaágyra pakolnak tejszínnel és tojással összeforgatott feltéteket, amit összesütnek lepénnyé. (Általában a tésztát elősütik, mielőtt a többi összetevőt hozzáadják.)  A quichet úgy is lehetne jellemezni mint egy - általában - nyitott pie.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!