r
Nosalty Logó

Szaftos paprikás csirke

5,0

3 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Szaftos paprikás csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

779
Kalória
53.6g
Fehérje
14.3g
Szénhidrátok
55.5g
Zsír
333.3g
Víz
235.2g
Koleszterin
2.6g
Rost
6.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    333.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 779 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    214.2 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3647.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1903 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1333.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    2684 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 3111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát nagyon finomra vágjuk. Legjobb, ha aprítóba tesszük.
  2. A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.
  3. Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát, levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.
  4. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirkedarabokat, felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk, óvatosan átkeverjük.
  5. Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.
  6. Ha kész, vegyük ki a húsdarabokat óvatosan a léből, és tegyük félre. A lisztet és a tejfölt keverjük ki csomómentesre, majd adjunk hozzá egy merőkanálnyi szaftot. Keverjük ki, és öntsük vissza a lábosba. Mehetnek vissza a húsok is, még egyet rottyantunk rajta, és kész is van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 75 perc

A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!