r
Nosalty Logó

Svéd gyömbéres keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyihaj
Svéd gyömbéres keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 7958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 663 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2409.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1331.2 g
  • Cukor
    561 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 7958 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrokat, a mézet és a vizet összeolvasztjuk. Ügyeljünk arra, hogy a barna cukor is teljesen elolvadjon!
  2. A tűzről lehúzzuk, beletesszük a vajat, és hagyjuk elolvadni benne.
  3. A lisztet a fűszerekkel, szódabikarbónával összekeverjük.
  4. A száraz és nedves hozzávalókat összeöntjük, összekeverjük, összeállítjuk a tésztát.
  5. Folpack-kal letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. Másnap elővesszük, és 1 órát szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni. (könnyebb nyújtani így)
  7. Több kisebb adagban vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), formára szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 perc alatt pirosra sütjük.
  8. A sütőlapon hagyjuk kihűlni. (Melegen még kissé hajlékony a tészta, kihűlve keményedik meg ropogósra.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 528
  • Tegnapi nézettség: 93
  • 7 napos nézettség: 475
  • Össznézettség: 49680
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagykamaszok vannak a családban, akiknek minden évben szoktunk az egyik lakberendező áruházból gyömbéres kekszet vinni karácsonyra. Idén viszont nem jutok már el oda, így kigondoltam, sütök én! Több receptet is átnéztem, mígnem a sweden.se oldalon bukkantam rá erre. A recept hozzávalóit összevetettem az eddig készen vásárolt fémdobozzal és meg voltam győzve! Bár ez említ még sót, illetve citromsavat is, így én tettem a tésztába. (sóból egy kávéskanálnyit, citromsavból teáskanálnyit) És igen! Ez az a recept! Bárki bármit mond! Ugyanaz a picit csípős gyömbéres íz, édes, ropogós keksz! Nagyüzemi adag - többféle méretű formával dolgoztam (közepes méretűekkel), 370 db kekszem lett :-D.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...