r
Nosalty Logó

Sütőtökös-kakaós szelet fahéjas cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös-kakaós szelet fahéjas cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    1310 micro
  • β-crypt
    1051 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    321 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    1261 micro
  • β-karotin
    6548 micro
  • β-crypt
    5257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 2913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    449 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Puhára sütjük a kimagozott sütőtököt.
  2. A szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a kihűlt és villával összetört sütőtökpürét és a vaníliacukrot.
  4. A lisztet, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas tojásos krémhez. A tejet is ekkor tesszük hozzá.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Az egy tojásfehérjét villával felverjük, majd hozzáadjuk az átszitált porcukrot, majd a fahéjat. Ragasztó sűrűségűre keverjük. Lehet, hogy a receptben írt mennyiségtől több cukrot is felvesz majd. Ezt a sütőből kivett tészta tetejére csurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 571
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a sütőtököt, szinte minden formában. Gyakran készítem ezt a finom sütit, amikor szezonja van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...