r
Nosalty Logó

Sütőben sült mandulás fánk

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Sütőben sült mandulás fánk
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

624
Kalória
16g
Fehérje
92.3g
Szénhidrátok
21.4g
Zsír
25g
Víz
60g
Koleszterin
4.3g
Rost
25.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 624 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2815 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    149.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 3746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 326 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat villával egy kicsit felhabosítjuk. Hozzáadjuk a puha margarint.
  2. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 2 ek cukrot és az élesztőt megfuttatjuk rajta. A tojásos margarinhoz öntjük.
  3. A lisztet elkeverjük a cukorral és 2 ek apróra vágott mandulával. Hozzáadjuk a tojásos-élesztős keveréket. Jól eldolgozzuk, és gépi dagasztóval kb. 10 percig dagasztjuk.
  4. Letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjük.
  5. Lisztezett gyúrólapra borítjuk, kisujjnyi vastagságúrakinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. Közepüket egy pici formával szúrjuk ki.2sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és meleg helyen30 percig ismét kelesztjük.
  6. Egy kevés langyos tejjel megkenjük a fánkokat, megszórjuk a cukorral és az apróra vágott mandulával.
  7. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ma találtam ezt a receptet a Prima Konyha magazinban. Nagyon megtetszett, hogy nem kell olajban sütni. Kicsit féltem, hogy a fánkimádó fiaim mit szólnak ehhez a könnyedebb változathoz, de szerencsére teljes a siker. (Nálam is.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!