Sütőben sült buggyantott tojás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
V2rider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
758
kcal
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
3038
kcal
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.2 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 490 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2084 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 835 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 493 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 116 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
758
kcal
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 160.9 g
Zsír
-
Összesen 199.2 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1960 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8335.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 197 mg
-
Kálcium 3339 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1972 mg
-
Nátrium 2662 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.9 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 463.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2043 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 381 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1207 mg
-
Retinol - A vitamin: 2028 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1966 micro
Összesen
3038
kcal
- 17% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Felteszünk 1 l vízben 2 ek ecetet forrni. Ha felforrt, feltörjük a tojásokat, leválasztjuk a sárgáját úgy, hogy egy kevés fehérje maradjon rajta.
- A vízbe engedjük -buggyantott tojást készítünk-, és 3 percig főzzük, majd szűrőkanállal hideg vízbe szedjük, a maradék fehérjét betesszük a hűtőbe.
- Felolvasztjuk a vajat, belekeverjük a lisztet, jól elkeverjük, felöntjük tejjel, és tejföl sűrűségűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, megsózzuk.
- Lereszeljük a sajtot, a felét a kihűlt mártásba keverjük. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, ezt is a masszába keverjük.
- Kivajazott magas tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük a massza felét, belerakjuk a buggyantott tojást, betakarjuk a massza másik felével, és rárakjuk a maradék sajtot.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5197
- Feltöltés dátuma: 2013. április 30.
Ajánló
Friss kenyérrel a legjobb, de volt hogy gombamártást készítettem hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
V2rider
21 recept
Kedvenc szakácskönyvemben találtam a receptet, most fél adaggal készítettem, csak a tál méretét rosszul választottam, így majdnem kifutott. Igazából ez nem lesz lepény, megsülve habos marad.