r
Nosalty Logó

Sütés nélküli epermousse-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Sütés nélküli epermousse-torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet és a mandulát késes betétű robotgépben morzsásra daráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és elkeverjük benne.
  2. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a szélét pedig kivajazzuk, majd belesimítjuk a kekszmorzsát. Hogy jó tömör legyen, egy krumplinyomóval alaposan lenyomkodjuk.
  3. 300 g epret megtisztítunk és feldarabolunk, majd 125 g cukorral együtt egy kisebb edénybe tesszük. Alaposan összeforraljuk, és ha levet eresztett, botmixerrel pürésítjük. Lehúzzuk a tűzről, és néhány perc múlva hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatinlapokat, és az egészet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Közben az 50 ml vízből és a 25 g cukorból egy szirupot főzünk. A tojásfehérjét ezalatt elkezdjük habbá verni, és ha már forr a szirup, akkor a félig felvert habhoz folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk, és teljesen kemény habbá verjük, egészen addig, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.
  5. A tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk az eperpüréhez, és félretesszük.
  6. A hideg tejszínhabot kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk az epres tojáshabhoz.
  7. A tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eprekkel, majd beleöntjük az epres krémet.
  8. Hűtőben legalább 3-4 órát (de legjobb, ha egy éjszakát) hagyjuk hűlni, amíg teljesen meg nem dermed.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 424
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 46337
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon könnyű összerakni ezt a tortát, a végeredmény pedig egy könnyű és eszméletlenül habos, sütés nélküli finomság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...