r
Nosalty Logó

Sütés nélküli epermousse-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Sütés nélküli epermousse-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

503
Kalória
8.9g
Fehérje
47.1g
Szénhidrátok
33g
Zsír
130.7g
Víz
63.9g
Koleszterin
4.5g
Rost
35.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    130.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2436.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 3016 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

  1. A kekszet és a mandulát késes betétű robotgépben morzsásra daráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és elkeverjük benne.
  2. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a szélét pedig kivajazzuk, majd belesimítjuk a kekszmorzsát. Hogy jó tömör legyen, egy krumplinyomóval alaposan lenyomkodjuk.
  3. 300 g epret megtisztítunk és feldarabolunk, majd 125 g cukorral együtt egy kisebb edénybe tesszük. Alaposan összeforraljuk, és ha levet eresztett, botmixerrel pürésítjük. Lehúzzuk a tűzről, és néhány perc múlva hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott, majd kinyomkodott zselatinlapokat, és az egészet hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Közben az 50 ml vízből és a 25 g cukorból egy szirupot főzünk. A tojásfehérjét ezalatt elkezdjük habbá verni, és ha már forr a szirup, akkor a félig felvert habhoz folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk, és teljesen kemény habbá verjük, egészen addig, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.
  5. A tojáshabot óvatosan hozzáforgatjuk az eperpüréhez, és félretesszük.
  6. A hideg tejszínhabot kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk az epres tojáshabhoz.
  7. A tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eprekkel, majd beleöntjük az epres krémet.
  8. Hűtőben legalább 3-4 órát (de legjobb, ha egy éjszakát) hagyjuk hűlni, amíg teljesen meg nem dermed.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Nagyon könnyű összerakni ezt a tortát, a végeredmény pedig egy könnyű és eszméletlenül habos, sütés nélküli finomság!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!