Sültpaprika-saláta fokhagymásan
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kif Lee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
142
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
567
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
38
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 283.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 3995 micro
-
β-crypt 1205 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
142
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 35 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2126.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 1601 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1135.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1262 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 453 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 197 micro
-
β-karotin 15981 micro
-
β-crypt 4822 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
567
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 1084 micro
-
β-crypt 327 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
10 közepes db kápia paprika
-
4 ek olívaolaj
-
4 ek ecet
-
1 kávéskanál só
-
10 csepp folyékony édesítőszer
-
2 dl víz
Elkészítés
- A paprikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk nagyjából 30 percre. Közben 2-3-szor forgassunk rajtuk, hogy minden oldalról egyenletesen süljenek. Akkor jó, amikor már a paprika bőre feketés-barnás foltos lett (de nem égett). A sütőből kivéve azonnal egy nylon zacsiba tesszük őket pár percre, így a héjuk könnyebben lehúzható lesz.
- Amíg sülnek a szépségek, elkészítjük az öntetet a megadott hozzávalókból, a fokhagyma kivételével. Tulajdonképpen egy sima ecetes öntet, némi olívaolajjal gazdagítva.
- A paprikákat megszabadítjuk a héjuktól, belezuttyantjuk az ecetes lötyibe, és a tetejére nyomjuk a fokhagymákat.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 18292
- Feltöltés dátuma: 2014. június 14.
Ajánló
Bármilyen sült húshoz kiváló választás. Mondjuk utána ne menjünk emberek közé. :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kif Lee
42 recept
Legelőször párom édesanyjánál ettem, azóta nálunk is rendszeresen az asztalra kerül. A sült paprika bezacskózva állandó lakója a fagyasztónknak is, hogy csak elő kelljen kapni, és pikk-pakk kész is.