Sült Waldorf saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
289
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
120g halványító zeller15 kcal
-
400g alma187 kcal
-
100g dió654 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1729
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
13.2g halványító zeller2 kcal
-
44g alma21 kcal
-
11g dió72 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
2.2g dijoni mustár1 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
11g kenyér30 kcal
-
4.9g petrezselyem2 kcal
Összesen
191
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 92.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 538 micro
Összesen
289
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 132.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2341.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 406 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 886 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.5 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 553.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 782 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 790 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2794 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3228 micro
Összesen
1729
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes szár halványító zeller
-
2 közepes db alma
-
10 dkg dió
-
7 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A friss kenyeret ledaráljuk, egy maréknyit félreteszünk a tetejére.
- A szárzellert, az almát, diót kis (kb. 05x0,5 cm-es) kockákra vágjuk.
- A petrezselymet felaprítjuk.
- 5 dkg lágy vajjal az összes többi alapanyagot (kivéve 2 dkg vaj és a maréknyi morzsa) egy tálban összekeverünk.
- Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és elsimítjuk benne a keveréket.
- Tetejét megszórjuk a maradék morzsával, és kevés vajat csipkedünk rá.
- 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 25-30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4554
- Feltöltés dátuma: 2013. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Reggel a metrón utazva mindig a Metropol újságot olvasom el. Ott bukkantam erre a remek receptre, amely elmondásuk szerint a BBC GFCH-ről származik.