r
Nosalty Logó

Mézes-mascarponés sült paradicsom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Mézes-mascarponés sült paradicsom
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

411
Kalória
5.1g
Fehérje
16.4g
Szénhidrátok
37.1g
Zsír
128.8g
Víz
43g
Koleszterin
2.2g
Rost
13.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    128.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3281 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 411 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 822 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1370 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és sózzuk-borsozzuk is. A paradicsomokat vágjuk félbe - érdemes nagyobb alakú koktélparadicsomot, pl. szilvaparadicsomot használni. (A recept egyébként maradékmentésként született: roston sült hal készítéséből visszamaradt, ízes vajat használtam így fel újra.)
  2. A paradicsomfelek mindkét oldalát megpirítjuk, majd elzárjuk a lángot.
  3. Egy tálkába (vagy kettőbe) belekanalazuk a mascarponét, majd kanállal szépen szétkenjük a tányér alján, és erre halmozzuk a sült paradicsomokat.
  4. A paradicsomok tetejét megcsurgatjuk mézzel, majd friss kakukkfűvel és ehető virággal (én az épp virágzó rozmaring virágát használtam) díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 3 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ad hoc jött az ötlet, hogy a reggeliről megmaradt, megmosott paradicsomokat és a pekedli alján lévő maradék mascarponét egy gyors fogásban ötvözzem, a kísérlet pedig sokkal jobban sikerült, mint azt álmodni mertem volna. Az nem újdonság, hogy a paradicsom és a mascarpone remek párost alkot, de csodálatos, hogy a kakukkfű és a méz (na meg a sütéshez használt vaj) mennyire sokat dob az ízek összhatásán!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!