Sült paprikakrém
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g paprika21 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g paprika82 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
95.8g paprika16 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g olívaolaj27 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 350 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 388.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 331 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 853 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1399 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Hozzávalók
-
50 dkg paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
himalája só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Alaposan mossuk meg a paprikákat, vágjuk ki a magházát, és hosszában vágjuk ketté, a fokhagymát pucoljuk meg.
- Gyújtsuk be a sütőt, és a tepsibe (vagy sütőtálba) öntsünk az olívaolajat.
- Vágott felülettel felfelé fektessük a sütőtálba a paprikákat, enyhén sózzuk meg, és borsozzuk.
- Tegyük köré a fokhagymát, és fedjük le alufóliával a sütőtálat, süssük 15 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább 5 percig
- Várjuk meg, amíg langyosra hűl, ekkor tegyük a zöldségeket turmixgépbe vagy magasabb falú edénybe, és botmixerrel pürésítsük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 23136
- Feltöltés dátuma: 2011. április 16.
Ajánló
Ha lehetséges, vegyes színű paprikát válogassunk, így szép színe lesz a krémnek. A tepsiben maradt levet fel lehet használni a pürésítéskor, ha sűrű a krém. Pürésítéskor lehet még sózni, borsozni igény szerint. Más zöldségekkel is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Visszavonhatatlanul itt a tavasz, felélénkül minden(ki), virágba borul az erdő, mező, emelkedik a hőmérséklet, hosszabbak a nappalok. Ez az évszak a megújulás, újjászületés hírnöke, kiváló alkalom a szervezetünket is kissé tehermentesíteni, méregteleníteni. Nem kell rögtön drasztikus kúrákra, önsanyargatásra gondolni, ha megfigyeljük magunkat, észrevehető, hogy ahogy melegszik az idő, nem is nagyon kívánjuk a nehéz ételeket, egyre inkább a könnyed falatok kerülnek előtérbe. Nálunk az egyik legkedvesebb, könnyű vacsora a mártogatós, amihez készítek néhány krémet, melyhez hosszában, vastagabb csíkokra szelt zöldségeket (jellemzően sárgarépát, paprikát, uborkát, karalábét, újhagymát) és házi kenyérből készült pirítóst tálalok. Nagyon vidám, szépséges színek és ízek kavalkádját lehet - pillanatok alatt - az asztalra varázsolni :-). Ez a krém hasonlóan készül, mint a padlizsán és cukkini krém...