adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
grill
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A sült paprikához
-
240g kápia paprika51 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
Az öntethez
-
3g balzsamecet2 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
154
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A sült paprikához
-
960g kápia paprika205 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Az öntethez
-
10g balzsamecet9 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
Összesen
616
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
A sült paprikához
-
91.8g kápia paprika20 kcal
-
2.3g fokhagyma3 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Az öntethez
-
1g balzsamecet1 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
3.1g olívaolaj27 kcal
Összesen
60
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 188.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 3196 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
154
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 752.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1236 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1015 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 363 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 12786 micro
-
β-crypt 3857 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 407 micro
Összesen
616
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1222 micro
-
β-crypt 369 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A sült paprikához
- A kápia paprikákat megmossuk, és egy hústűvel megszurkáljuk.
- Faszénparázson félig meggrillezük. (Ezt a lépést adott esetben kihagyhatjuk, ezzel füstös ízt csempészünk a paprikának.)
- Egy tepsibe öntünk egy kevés olívaolajat, s a félig megsült paprikákat belehelyezzük, majd mindegyik tetejére reszelünk 1-1 gerezd fokhagymát, és berakjuk a sütőbe, s addig sütjük, míg a héja több helyen fekete foltos lesz, és megráncosodik.
- Kivesszük a sütőből a tepsit, és egy alufóliadarabbal kb. 15 percre letakarjuk, hogy megizzadjon.
- A paprikáknak lehúzzuk a héját, a csumáját és szárát eltávolítjuk, és egy tálba helyezzük őket. (Aki nem szereti a magokat, tisztítsa le, de mi a magunk részéről egy keveset mindig hagyunk rajta, mert nagyon sok értékes vitamint tartalmaz.)
- A paprikákra reszeljük rá a 4-5 gerezd fokhagymát, öntsük rá a balzsamecetet és az olívaolajat. Amint kész, tegyük hűtőbe összeérni egy kicsit.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 94378
- Feltöltés dátuma: 2010. július 19.
Ajánló
Ajánljuk grillen sütött húsokhoz, pljeskavicához, sajtokhoz. Egy ajánlat, ami nálunk bevált vacsora: Aszalt paradicsomos kenyér megpirítva, friss, krémes kecskesajttal megkenve, és a tetején sültpaprika szeletkék... mmmm mennyei! pH besorolás: közepesen lúgosít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk ez a sült paprika kedvelt elkészítési módja. Szívesen fogyasztjuk mindenféle sültekhez, sajtokhoz, pláne, ha véletlenül grillezésre adjuk fejünket. A 2. pontot el lehet hagyni, amikor nincs rá lehetőség, és úgy is nagyon finom eredmény kerekedik ki a végére.