r
Nosalty Logó

Sült madártej 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Sült madártej 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 1307 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    322.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4065 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.8 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3088 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1645 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1980 micro
Összesen 5230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. Beletesszük a megolvasztott margarint, a vaníliás cukrokat.
  3. Lassan hozzákeverjük a lisztet, a tejet és a felvert tojásfehérjét.
  4. Kikent,lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.
  5. Felvert tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 442
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 61728
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű süti, és nem lehet elrontani sem. Személy szerint sütőpapírt szoktam a tepsi aljára tenni, de csak akkor szabad a sütiről eltávolítani, mikor már teljesen kihűlt. A tepsiben kell hűlni hagyni. Felforgatva könnyen lehúzható a sütõpapír. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...