Sült hekk spenótos hajdinával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csorbusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
A körethez
Összesen
903
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
A körethez
Összesen
1806
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
A körethez
Összesen
133
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2514.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 1293 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 428.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 638 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 436 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5086 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10980 micro
Összesen
903
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 179.3 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5028.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 630 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 777 mg
-
Foszfor 2585 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 857.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1276 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 471 micro
-
K vitamin: 872 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 517 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 428 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10172 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21961 micro
Összesen
1806
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 755 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1630 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A halhoz
- A fagyasztott hekket előző nap kivesszük, a hűtőben kiengedjük. Jó szárazra töröljük kiolvadás után.
- Beirdaljuk, és halfűszerrel alaposan bedörzsöljük. Lehet zúzott fokhagymával, citrommal átkenni, ki hogy szereti.
- Előmelegített sütőben, sütőpapíron, amit alaposan kivajazunk megsütjük. A haltörzsekre is rakjunk vajat, hogy sütés közben az irdalt részekbe is szépen beleolvadjon.
- Közben a csészényi hajdinát átmossuk. Kevés zsiradékon, 3 gerezd fokhagymát áttörve megfuttatjuk, majd ráöntjük a lecsepegtetett hajdinát.
- Aztán ha friss a spenótunk (nekem csak fagyasztott levelek voltak), akkor most rádobjuk, megfonnyasszuk, kevergetjük.
- Felöntjük vízzel, dupla mennyiséggel, mint amennyi hajdinát vettünk. Szóval a mi esetünkben kb 2 csészényivel. Sózzuk, borsozzuk, és kb 20 perc alatt készre főzzük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10304
- Feltöltés dátuma: 2013. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csorbusz
19 recept
Ismerkedem a hajdinával:) Rájöttem, hogy jobban szeretem, mint a rizst:) Nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Indiai fűszerekkel, borsóval, répával, zöldségekkel, hagymával. Nagyon egyszerű az elkészítése is.