r
Nosalty Logó

Sült hekk spenótos hajdinával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csorbusz
Sült hekk spenótos hajdinával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A halhoz

A körethez

903
Kalória
89.7g
Fehérje
77.6g
Szénhidrátok
27.9g
Zsír
428.5g
Víz
305.2g
Koleszterin
12.4g
Rost
722mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 1806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A körethez

Összesen 133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1293 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    428.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5086 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10980 micro
Összesen 903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5028.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    2585 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    857.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    471 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21961 micro
Összesen 1806 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1630 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. A fagyasztott hekket előző nap kivesszük, a hűtőben kiengedjük. Jó szárazra töröljük kiolvadás után.
  2. Beirdaljuk, és halfűszerrel alaposan bedörzsöljük. Lehet zúzott fokhagymával, citrommal átkenni, ki hogy szereti.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, amit alaposan kivajazunk megsütjük. A haltörzsekre is rakjunk vajat, hogy sütés közben az irdalt részekbe is szépen beleolvadjon.
  4. Közben a csészényi hajdinát átmossuk. Kevés zsiradékon, 3 gerezd fokhagymát áttörve megfuttatjuk, majd ráöntjük a lecsepegtetett hajdinát.
  5. Aztán ha friss a spenótunk (nekem csak fagyasztott levelek voltak), akkor most rádobjuk, megfonnyasszuk, kevergetjük.
  6. Felöntjük vízzel, dupla mennyiséggel, mint amennyi hajdinát vettünk. Szóval a mi esetünkben kb 2 csészényivel. Sózzuk, borsozzuk, és kb 20 perc alatt készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ismerkedem a hajdinával:) Rájöttem, hogy jobban szeretem, mint a rizst:) Nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Indiai fűszerekkel, borsóval, répával, zöldségekkel, hagymával. Nagyon egyszerű az elkészítése is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!